DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

A Marussia nem adja fel, új autót épít

Hiába próbáltak keresztbe tenni nekik tegnap, a Marussia/Manor továbbra sem adja fel, hogy elinduljon a 2015-ös F1-es szezonban. A harmadik futamtól, a Kínai Nagydíjtól kezdve szállnának be.

A Stratégiai Csoport tegnapi ülésén a Force India megvétózta, hogy a Marussia (avagy utódja, a Manor) 2014-es autójával rajthoz álljon az idei szezonban. A kiscsapat rajongóinak nem kell minden dühüket a silverstone-i istállóra összpontosítani, hiszen a visszatérés engedélyezéséhez egyhangú igen kellett volna, s könnyen lehet, hogy mások is nemet mondtak volna, ha rájuk kerül a sor a szavazásnál. A történet, ahogy arról korábban beszámoltunk, a pénzről szólt: ha nincs a Marussia/Manor, a többi nehéz helyzetben lévő csapat nagyobb szeletet kap a tortából.

pf_marussia2015



Bármilyen hihetetlen, de a jelenleg csődeljárás alatt álló istállót megmenteni kívánó befektetőcsoport még most sem adta fel. Az Auto Motor und Sport értesülései szerint a csapat azonnal nekilát a 2015-ös autója felépítésének – vagy a 2014-es olyan irányú átalakításának, hogy az tökéletesen megfeleljen a 2015-ös szabályoknak.

Az persze irreális cél, hogy az idénynyitón vagy az azt követő Malajziai Nagydíjon ott legyenek, így a szezon harmadik versenyét, a bő két hónap múlva esedékes Kínai Nagydíjat veszi célba a csapat, melyet Bernie Ecclestone nemrég a támogatásáról biztosított. A feltételezések szerint a Marussia immár Manor néven, változatlanul Ferrari-motorokkal indulhat a bajnokságban – s nem zárható ki, hogy az egyik versenyző Jordan King, a megmentést vezető csapat vezetője, Justin King fia lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: