DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

A riválisok állhatnak a Marussia/Manor útjába

Az elmúlt hét egyik legjobb híre volt, hogy egy új befektetőcsoportnak köszönhetően váratlanul visszatérhet az F1-be a tavaly összeomlott Marussia, ám úgy tűnik, legalább egy rivális nem örülne ennek.

A brit Guardian értesülései szerint a rivális csapatok megpróbálhatják megakadályozni a Marussia/Manor visszatérését, mely egyre reálisabbnak tűnik az elmúlt napok fényében. A tavaly ősszel összeomlott kiscsapatot a korábban Ecclestone lehetséges utódjaként is emlegetett egykori Sainsbury-vezető, Justin King és partnerei menthetik meg, s február 19-én hivatalosan is megszűnhet a csődeljárás.

marussia_manor_logo



A csapat a 2014-es autó minimálisan módosított változatával állhat rajthoz az idei szezonban, ám ezt a riválisok megpróbálhatják megvétózni. Nem azért tennék ezt, mert tartanának attól, hogy a kiscsapat a kiöregedett versenygéppel veszélyes lehet rájuk, hanem pusztán anyagi megfontolásból: tudniillik, ha a Marussia utódja részt vesz az idei szezonban, megkapja a tavalyi helyezése után járó 40 millió fontos pénzdíjat, melyet egyébként a többiek közt osztanának szét.

A Guardian beszámolója szerint tudomására jutott, hogy legalább egy csapatnak szándékában áll a vétó: nem nehéz kitalálni, hogy a folyamatos anyagi kihívásokkal küzdő Force India, Sauber, Lotus hármas egyikéről lehet szó. A mai Stratégiai Csoport-ülés után már többet tudhatunk erről a kérdésről...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: