DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Korábbi Red Bull-tervező igazolt a Haashoz

Gene Haas komolyan veszi az F1-et, ennek érdekében a Red Bull és a McLaren korábbi tervezője, Rob Taylor is amerikai csapatnál dolgozik majd, sőt, azt is elárulta, milyen festést kaphat az autójuk jövőre.

Új szakemberrel bővült a Haas gárdája: Rob Taylor, a Jaguar, a Red Bull és a McLaren korábbi tervezője is részese lesz a 2016-tól induló amerikai álomnak, tudta meg az Autosport. Noha az olasz gyártó, a Dallara készíti a csapat első F1-es járgányát, Taylor fogja felügyelni az egész folyamatot.



Taylor tervezte a Red Bull első F1-es autóját, majd később a McLarennél passzív részese volt a kémbotránynak is – kollégája, Mike Coughlan állítólag oldalakat mutatott meg neki a Ferraritól „kölcsönvett” adathalmazból.

Gene Haas azt is elárulta, hogy milyen színeket ölthet majd az autójuk. „Első ízben olyat szeretnénk, mely kapcsolódik a céghez, másfelől olyat, melyet könnyen észre lehet venni. Egy idő után ezek a fehér és ezüst autók mind egyformák – mindenki odavan a szivárványszínű autókért, de egy egyszerűbb színösszeállítás jobb lenne. Hamarosan kiderül, de annyi bizonyos, hogy szeretem a sárgát. Igen, egy szolid sárga jó ötletnek tűnik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: