DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Új színekre válthat a Lotus

Legalábbis erre utal Romain Grosjean elszólása. Az enstone-i a harmadik F1-es istálló lehet, amelynek kinézete jelentős változáson esik keresztül a következő szezon előtt.

A két gárda, amely biztosan vált, a Mercedes és McLaren lesz: előbbi csapat autója ezüst helyett króm színben jelenik majd meg. Velük együtt a McLaren is elhagyja az ezüstöt, az új motorpartner, a Honda kívánságára, akik szerint erről a fényezésről a többségnek a Mercedes jut eszébe, ez pedig meglátásuk szerint mindenképpen kerülendő. Az új szín valószínűleg fehér lesz, biztosat a január 29-i bemutató után jelenthetünk ki.

A Lotus szervezésében Romain Grosjean tegnap rajongói kérdésekre válaszolt a Twitteren, amikor az új Mercedes-motorról faggatták, tette a következő megjegyzést: „Egyelőre még a színét sem árulhatom el!” A csapat mellett a 2015-ös nevezési listán kérdőjel szerepelt, a hírek szerint lehetséges, hogy egészen új nevet vesznek fel, ebben az esetben valóban értelemszerű a festés megváltoztatása, amelyet a 70-es, 80-as évek Lotusa inspirált.

Bruce Thomson fantáziarajza a Lotusról


Grosjean arról is beszélt, nem csupán az erőforrás, az egész autó megújul a két hónapon belül induló szezonra. Az E23 Hybrid elnevezésű új Lotust kifejezetten szépnek tartja – elődje, az E22 megjelenését a francia gyakran ostorozta, a hírhedt kétvégű orrkúp miatt. Az autó nemrég esett át az FIA kötelező töréstesztjén. Az új konstrukció bemutatójának időpontját még nem tűzték ki, lehet, hogy a Mercedeshez hasonlóan ők is csak a jerezi teszten rántják le a leplet friss gyártmányukról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: