DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ferrari: Késésben vagyunk, de felzárkózunk

Az évközi motorfejlesztés engedélyezése kulcsfontosságú lesz a Ferrari számára ahhoz, hogy a szezon végére javítani tudjon a teljesítményén, mondta a cég elnöke, Sergio Marchionne.

A Ferrari nagy változásokon ment át az elmúlt hónapokban, a vezetőség és a szakembergárda jelentős részét leváltották, így új korszak indult a csapat életében. Marchionne számít arra, hogy a kezdet nehéz lesz az istállónak, de elmondása szerint csak felfelé vezethet az út.

1421256044



„Kicsit késésben kezdjük a szezont, mivel az új autó tervezése is késve indult meg. Ám nem kell leállítanunk a motorfejlesztést az első versenyig, szóval biztosan érdekes évad elé nézünk. Szerintem az autó egyre jobb lesz az év előrehaladtával” - mondta a detroiti autós világkongresszus során.

„Van egy új emberünk, a csapatvezető, aki már nagyon hosszú ideje otthonosan mozog a versenyzésben: Maurizio Arrivabene. Ő most meglehetősen elfoglalt. És van egy technikai szakemberünk, [James] Allison, aki a műszaki oldalért felel - általuk összeáll egy remek csapat.”

Marchionne váratlanul lépett színre októberben, miután a céget több mint két évtizeden át irányító Luca di Montezemolo távozott, hogy az Alitalia vezetőségében új útra terelje karrierjét.

„Ideje volt a váltásnak” - mondta erről az új elnök. „Luca nagyszerű munkát végzett a cég vezetésével 23 éven át, ám 2008 óta nem nyertünk F1-es világbajnokságot. 2014-ben katasztrofális szezonunk volt, és a vállalatok egy idő után hajlamosak ellustulni. Ezért már itt volt az ideje a vérfrissítésnek. Az utcai autókat illetően nagyon jól megy az üzlet, ám a Ferrari sikerességének a középpontjában az áll, hogy mit ér el a Formula-1-ben. És ha ott nem teljesít jól, ha nem harcol eléggé, akkor az végül hatással lesz a márkára is. Ezért közbe kellett avatkoznunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: