DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Dennis: A McLaren több egy versenycsapatnál

A McLaren vezérigazgatója több vasat is tart a tűzben, hiszen az F1-es csapat egy kis részét képezi annak a tőkének, ami Wokingban keletkezik - ezért többek is, mint egyszerű versenycsapat.

Mindezt annak kapcsán mondta el a nagyhatalmú vezető, hogy a McLaren Group nemrég megváltoztatta a nevét McLaren Technology Groupra, ugyanis reflektálni szeretnének arra a széles körű tevékenységre, aminek a versenyzés mindössze egy kis szeletét képezi.

A több mint 3000 főt foglalkoztat, és ennek csak a negyede az, aki erre koncentrál, a másik három negyed pedig olyan területeken helyezkedik el, mint az autógyártás, vagy épp az elektrotechnika. „Hosszú évek óta bizonyítottuk rátermettségünket a pályán, és a Forma-1 mindig is a kulcstevékenyésgünk marad” – mondta Ron Dennis. „Ennek ellenére néhány éve utat törtünk más dolgok felé is, aminek eredményeképpen már többek vagyunk egy átlagos versenycsapatnál.”



A csoport utcai autókért felelős részlege, a McLaren Automotive 2014-ben 1648 sportautót gyártott, mely 21%-os növekedést jelent a 2013-mas adathoz képest. A tavalyi „termés” az elkövetkezendő években komolyan nőni fog, hiszen a McLaren három új prototípus bevezetését tervezi, így összesen 4000 felettire jósolják a gyártósorról kikerülő termékeket a cég szakemberei.

A gyár további fejlődésének részét képezi egy újabb technológiai központ megépítése is Wokingban, amivel a McLaren duplájára növelni infrastruktúlális jelenlétét Dél-Angliában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: