DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Idén már nem az M1 közvetíti az F1-et

Az MTVA közleményt adott ki a közszolgálati csatornák átalakításáról, melynek értelmében az idei év során kétszer is „költözik” a Formula-1: előbb a Duna TV-re, majd nyártól az új sportcsatornára.

Az MTVA hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2015. március 15-től átalakítja a közszolgálati televízió csatornáinak profilját, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a Formula-1 „költözik”, méghozzá rögtön kétszer ebben az évben.

F1_Abu_v04



A közlemény értelmében az M1 nem sugároz sportműsorokat március közepétől, így átmenetileg a „nemzeti főadó” szerepét felvevő Duna TV veszi majd át ezeket, beleértve a Formula-1-es közvetítéseket is. A közleményben ez olvasható a Duna TV kapcsán: „Az M4 Sport csatorna indulásáig a kiemelkedő hazai és nemzetközi sportesemények is ezen a csatornán lesznek láthatók. Így a labdarúgás, a kézilabda, az autós sport (sic!) és más események szerelmeseinek sem kell lemondaniuk kedvenc műsoraikról.”

Ez tehát azt jelenti, hogy a szezon első harmadát a Duna TV-n láthatják a magyar tévénézők, ezt követően pedig az új közszolgálati sportcsatorna, az M4 Sport veszi át a közvetítéseket, mely júliusban kezdi meg sugárzását. A Médiatanács döntése értelmében a többi közszolgálati televízióhoz hasonlóan az M4 Sport is az alapcsomagba kerül, azaz díjmentesen lesz elérhető az ország teljes területén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: