DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

2014: Tizenkét hónap, tizenkét kép

A 2014-es év számos szép és néhány szomorú pillanatot hozott az F1, illetve általánosságban a motorsportok rajongóinak. Az alábbi válogatásban ezekből idézünk fel tizenkettőt, minden hónapra egy.

1



Január: Nani Roma nyeri a Dakar Ralit, tíz évvel motoros győzelme után autóval is a csúcsra ér - Auriol és Peterhansel után harmadikként hajtva végre a történelmi duplázást.

1

Február: Már a téli teszteken látszik, hogy a 2014-es F1-es szezon a Mercedesnek áll - Lewis Hamilton a képen Bahreinben rója a köröket a W05-tel.

1

Március: Csapattársa kiesése után Nico Rosberg nyeri az Ausztrál Nagydíjat, a Formula-1 második turbókorszakának első futamát. A második helyről Daniel Ricciardót kizárják, így Kevin Magnussen ezüstérmes pozícióban végez élete első futamán.

1

Április: Sebastien Ogier a győzelem felé tart a Portugál Ralin - a francia az év negyedik futamán harmadik győzelmét szerzi, s már tavasszal világos lesz, hogy a Volkswagen 2014-ben is verhetetlen.

1

Május: Ryan Hunter-Reay mindössze hat századdal előzi meg Helio Castronevest, s ezzel ő nyeri a 98. Indy 500-at - nyolc év után ismét amerikai győztes a legendás versenyen.

1

Június: Bár a Toyota egyértelműen gyorsabb, az Audi bizonyul megbízhatóbbnak Le Mans-ban - Lotterer, Treluyer és Fässler harmadszor nyerik meg a 24 órást.

1

Július: A szezon legizgalmasabb F1-es futamát Daniel Ricciardo nyeri meg a Hungaroringen - az egyetlen verseny idén, ahol az első két hely egyikén sem Mercedes-pilóta végez.

1

Augusztus: A pillanat, mely alapjaiban meghatározta a világbajnokságot - Nico Rosberg a Belga Nagydíj második körében összeütközik Lewis Hamiltonnal. Bár ezen a futamon 18 pont előnyre tesz szert, a német hullámvölgybe kerül, melyből csak akkor tud kikászálódni, amikor már túl késő.

1

Szeptember: Marco Wittmann két futammal a szezon vége előtt megszerzi a DTM 2014-es bajnoki címét - a korábbi F3-as menő 24 évesen, mindössze második DTM-szezonjában ér csúcsra a BMW-vel.

1

Október: Az Orosz Nagydíj rajtja előtt a versenyzők kört alkotnak a rajtrácson, hogy így nyilvánítsák ki támogatásukat az egy héttel korábban Suzukában életveszélyes sérüléseket szenvedő Jules Bianchi felé.

1

November: Lewis Hamilton 11. futamgyőzelmével bebiztosítja a 2014-es világbajnoki címet - a brit a Mercedes első győztese Juan Manuel Fangio óta.

1

December: Hosszú várakozások után a McLaren végre bejelenti 2015-ös pilótafelállását - a Wokingba 2007 után visszatérő Fernando Alonso partnere Jenson Button lesz, míg Kevin Magnussent tesztpilótának "fokozzák le".

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: