DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Kehm tagadja a Schumacherről szóló híreket

A ma egy éve kis híján végzetes síbalesetet szenvedő F1-legendáról tegnap ismét megjelent egy külső forrásból érkező hír, ám Sabine Kehm menedzser azonnal tagadta annak valóságalapját.

Tegnap látott napvilágot a híresztelés, miszerint Michael Schumacher jelentős előrelépéseket tett: többek közt arról számoltak be a lapok, hogy a napra pontosan ma egy éve síbalesetet szenvedő német versenyző már felismeri családja hangját, s reagál arra.

A Le Parisien című lap vasárnapi kiadásában közölt interjút azzal a Philippe Streiff-fal, aki 1989-ben egy előszezonbeli teszten szenvedett súlyos balesetet, s azóta is kerekesszékben ül. A lap a család régi barátjaként mutatta be őt, akinek információi Schumacher feleségétől, Corinnától, valamint a saját balesete után őt is kezelő Gerard Saillant professzortól származnak.

mschumacher



Streiff emellett azt is elmondta, hogy a 46. születésnapját szombaton ünneplő hétszeres világbajnok egyelőre még igen kevéssé tud mozogni, de jelenleg azon dolgozik, hogy fel tudjon ülni, de hosszú távon arra is megvan a remény, hogy járni tud majd – legalábbis mankóval. Streiff beszámolóját, valamint azt, hogy a francia kapcsolatban állna Schumacher feleségével és orvosával, s hogy egyáltalán barátok lennének, a német menedzsere, Sabine Kehm határozottan letagadta.

 

„Nem erősíthetem meg. Csupán az bizonyos, hogy nem tudom, honnan szedte Mr. Streiff az információit, hiszen velünk nem áll kapcsolatban, és soha nem is állt” – nyilatkozta Kehm, aki a Reutersnek gyakorlatilag megismételte az egy hónappal ezelőtti beszámolóját: „Sok időre van szükségünk, hosszú harc lesz. De a sérülései súlyosságának megfelelő haladást azért elkönyvelhetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: