DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Audi + Toro Rosso = Lamborghini?

Újabb kacifántos pletykák láttak napvilágot az Audi F1-es szerepvállalásáról, amelyekben szerepel a Red Bull-lal való üzletkötés és a Lamborghini érkezése konstruktőrként.

Időről időre felmerül az Audi – vagy a Volkswagen, amelynek tulajdonában előbbi márka áll – csatlakozása a mezőnyhöz, a közelmúltban pedig olyan F1-es szakemberek csatlakoztak a céghez, mint a Ferrari-csapatfőnök Stefano Domenicali, vagy a Brawn GP tervezője, Jörg Zander. Most is ez történt, a képletbe azonban egy újabb nagy név, illetve egy létező csapat is bekerült.



Az olasz Omnicorse arról számolt be, hogy a Red Bull hajlandó lenne második számú csapatát, a Toro Rossót eladni, ha egy komoly vásárló érdeklődne – ebben az esetben az Audi. A Red Bull jó kapcsolatot ápol a német gyártóval, a DTM-csapatuk fontos szponzora, csakúgy, mint a Volkswagené a WRC-ben. A Toro Rosso olasz székhelyű istálló, ezért a megvásárlás után Lamborghini néven folytatná, amely szintén a Volkswagen Csoportba tartozik.

A Lamborghini a múltban éveken keresztül részt vett a Formula-1-ben, 1988 és 1993 között motorokat szállított a Larousse, Lotus, Minardi csapatoknak, 1991-ben pedig gyári vállalkozást is indított Modena néven. Ezt az évet valószínűleg szívesen kitörölnék történelemkönyveikből, két versenyzőjük összesen hat alkalommal tudott versenyre kvalifikálni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: