DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Horner: A Stratégiai Csoport nem halad sehova

Az F1 tavaly megalakított döntéshozó testületét, a Stratégiai Csoportot annak egyik tagja, a Red Bullt képviselő Christian Horner csapatfőnök igen éles kritikával illette.

A MotorSport magazin januári számában interjút közöl majd a Red Bullt négy világbajnoki címig vezető csapatvezetővel, Christian Hornerrel, aki rendszerint központi szerepet vállal a különböző sportpolitikai csatározásokban is. Ennek kapcsán nyilatkozott a Formula-1 tavaly életre hívott döntéshozó testületéről, a Stratégiai Csoportról:

„Úgy gondolom, hogy forradalomra lenne szükség” – nyilatkozta Horner Mark Hughesnak. „A Stratégiai Csoport kevés előrelépést tesz, tizenkét hónapon át ugyanazokról a napirendi pontokról beszélgettünk minden egyes ülésen. Nagyon különböző érdekek vannak összezárva egy szobába.”

horner_2_D



„Azt hiszem, csak akkor lenne igazi hatása, ha a promótertől érkező bevételek elkezdenének csökkenni, persze ők remek munkát végeznek abban, hogy évről évre növeljék a hasznot. Ironikus módon csak az hozhatna érdemi változást, ha a pénz elkezdene csökkenni...”

A Stratégiai Csoportot tavaly hozták létre, a döntéshozó testületben az FIA, a FOM és a hat kiemelt csapat egyaránt egyharmad szavazattal bír.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: