DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Grosjean 2016-ban már győztes autóban ülne

Hányattatott F1-es sorsára tekintett vissza a Lotus pilótája, ugyanakkor felhívta a figyelmet: rossz szezonja után se felejtsenek el számolni vele. Ő ugyanis két éven belül nyertes autóra váltana.

Romain Grosjean nevét Sebastian Vettelével és Kimi Raikkönenével együtt kell emlegetni a 2014-es szezon alapján: az elvárásokhoz képest éve rémesen alakult, mindössze két alkalommal szerzett pontot, annak ellenére, hogy 2013 második felében a dobogó rendszeres szereplőjének számított. Grosjean 2009 utolsó versenyein mutatkozott be a kategóriában, állandó résztvevője azonban csak 2012 óta a mezőnynek. Eddig csupán a Renault és utódja, a Lotus színeiben versenyzett, amely együttesnél 2015-ben is maradni fog.



„Az F1-ben töltött időm eddig nem volt könnyű” – kezdett az Autosport által idézett nyilatkozatában őszintén Grosjean. „2009 csak egy felvillanás volt, jöttem és mentem is. 2012 volt az év, mikor túl keményen próbálkoztam, és hibáztam párszor. De 2013-ban, miután megoldottuk a KERS-problémát, igen jól sikerült a szezon vége.”

„Akkor azt gondoltam, a szélcsatornában szerzett adatok alapján, hogy idén a győzelemért és még többért harcolhatok majd. Aztán rájöttem, hogy ez nem így fog történni, ráadásul Ricciardo és Bottas is előtérbe kerültek, akik tényleg jók. Az emberek elfelejtik, mire voltam képes a tavalyi év végén, amikor legyőztem Kimi Raikkönent. Aki jó formában volt, mivel szerette az autót, az pedig feküdt neki” – hívta fel a figyelmet, hogy Raikkönen sem azt az önmagát mutatta az előző szezonban, mint idén.

Grosjean korábban elárulta, ha lehetősége támad, a Lotust már most elcserélte volna a négy legnagyobb csapat valamelyikére. Végül hosszabbított istállójával, de nem áll szándékában hosszabb távon maradni. „Ha olyan jól vezetek továbbra is, ahogyan tudok, és legyőzöm a csapattársam, akkor remélhetőleg 2016-ban futamgyőztes autóban leszek.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: