DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Renault: A sörözés helyett az Ilmor segít

A Renault-nál fontos lépésnek tartják, hogy megállapodtak Mario Illien fejlesztőcégével, amely mostantól az F1-es törekvéseikben segédkezik - a partnerségtől több szempontból is sokat várnak.

Illien Formula-1-es visszatérésére pár hónappal ezelőtt derült fény. A szakember az ezredforduló környékén még a Mercedesszel dolgozott szorosan együtt, így a McLaren sikerei mellett bábáskodott, az elmúlt években azonban már főként az Egyesült Államokban tevékenykedett Ilmor nevű cégével.

A Renault azonban most meggyőzte az Ilmort az F1-es visszatérésről, így a cég segít számukra az idén problémásnak bizonyuló V6-os turbómotorok további fejlesztésében és hatékonyabbá tételében.

f1-italian-gp-2014-renault-logo-on-the-red-bull-racing-rb10-engine-cover



„Az Ilmor egy erős cég, amelynek széleskörű tapasztalata van a más szériákban használt hasonló motorokról” - nyilatkozta a Renault Sport F1 igazgatója, Cyril Abiteboul. „A jelenlétük fontos lesz a jelenlegi helyzetben, amikor ki kell elemeznünk különféle megoldásokat.”

A francia szerint a Renault-nak hátránya származik abból, hogy az F1-es csapatok többségének angliai központjától távol végzi a munkáját, így már csak emiatt is örülnek a kívülről érkező segítségnek.

„Franciaország közepén nem egyszerű megalkotni egy ilyen összetett hibrid rendszert. Mi nem az angol Motorsport Völgyben vagyunk, ahol a mérnökök minden este összegyűlnek a pubokban egy sörre” - próbált vicces példával élni Abiteboul, aki idén még a Caterham csapatvezetője is volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: