DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso, a Grincs és egyéb „állatságok”

Emlékszünk még Fernando Alonso 2006-os győzelmeire? Mindegyik arról maradt emlékezetes, hogy a spanyol a parc fermében különféle figurákat imitált, ám egyszer majdnem bajba is került miattuk.

A 24 éves Alonso még a Renault pilótája volt, amikor elkezdte ezen szokását, saját elmondása szerint egy a barátaival a szezon előtt kötött fogadást teljesítve. Autójából kiszállva minden győzelme után különös ünneplésbe kezdett, első ránézésre többnyire különféle élőlényeket, például sast, bikát és medvét imitálva. A spanyol végig titokzatos volt a mozdulataival kapcsolatban, de amikor állatvédők támadni kezdték őt a szerintük sértő gesztusok miatt, az akkor még egyszeres világbajnok elárulta, hogy nem állatokról van szó.

sakhir

A vitát kiváltó bahreini eset


Az állatok védelmében kardoskodó PETA szervezet ugyanis kifogásolta Alonsónak a szezonnyitó Bahreini Nagydíj megnyerését követő viselkedését. A PETA a csípőre tett kézzel táncoló spanyolról azt gondolta, hogy a torreádorok egyik jellegzetes mozdulatát utánozza, és azt nehezményezte, hogy ez a bikaviadalokra való felbujtásként is értelmezhető. Alonsónak gyorsan meg kellett védenie magát, de nem is tehetett mást, mint hogy kijelentette, egyáltalán nem a torreádorokra akart utalni, hiszen a színész Jim Carrey egyik mozdulatát utánozta a Grincs című karácsonyi mesefilmből. Ezzel el is csendesültek a kritikusok, az ügy „komolyságáról” azonban árulkodik az a tény, hogy a panaszt tévő PETA korábban az Indianapolis 500 szervezőinél is elégedetlenkedett, amiért azok állati eredetű italt, nevezetesen tejet adnak a futamgyőztesnek.

Alonso pedig újabb bajnoki címéhez vezető hét győzelme során tovább folytatta a különféle figurák imitálását, amelyek eredetét azóta is homály fedi. Íme a többi figura:

melbourne

Melbourne

 

barcelona

Barcelona

 

monaco

Monaco

 

montreal

Montreal
 

suzuka

Suzuka
 
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: