DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Ezért került be a versenynaptárba Korea

Amióta kiadták a jövő évi F1-es menetrendet, azóta folynak a találgatások arról, hogy a Koreai Nagydíj mit keres a 2015-ös állomások között. A FOM elnöke szerint sem lesz ott futam, de muszáj volt őket felvenni.

A furcsa időpontra, május elejére időzített ázsiai versennyel kapcsolatban felmerült, hogy csupán a motorszabály kijátszása miatt bővítették vele 21 helyszínesre a naptárat, és bár Bernie Ecclestone erről nem beszélt csütörtöki londoni sajtótájékoztatóján, azt elmondta, hogy egy előzetes megállapodás miatt kellett őket is listázni a 2015-ös versenyek között - azt azonban a 84 éves üzletember sem hiszi, hogy ellátogat oda a mezőny.

„Nekik is jobb lenne, ha nem történne meg” - mondta Ecclestone, hozzátéve, hogy a koreaiak korábban már megszegték a szerződésüket, most pedig a naptárban való feltűnésük miatt mindenképp ki kell fizetniük a jogdíjat, függetlenül attól, hogy megvalósul-e a futam.

Dppi_00113016_150



Arra a kérdésre, hogy miért kötött velük egyáltalán szerződést, így felelt: „Az ember mindig tanul, ahogy idősebb lesz. Akkoriban jó ötletnek tűnt. Ahogy a régi barátom, Colin Chapman mindig mondta, ’a körülmények változnak’. Fel kellett őket vennünk a naptárba, mert ha nem tesszük, beperelnek minket. Egy évig nélkülöztük őket, de megegyeztünk velük arról, hogy visszatérnek.”

„Mindig én javasolom a végleges naptárat. Sokáig kell módosítgatni a dátumokat, hogy mindenkinek megfeleljünk. Egyes emberek azért nem tudnak versenyt rendezni egy adott napon, mert akkor van a nagymamájuk születésnapja, és ez így megy már 1842 óta. A csapatok részéről pedig a költségek szempontjából nem mindegy, hogy hogyan alakítjuk ki a naptárat.”

Ecclestone egy másik interjúban arról is beszélt, hogy Katar tervezett F1-es csatlakozása is nehezen valósulhat meg a közeljövőben, hiszen nemrég megegyezett arról a bahreiniekkel, hogy több közel-keleti futamot nem fog engedélyezni a már meglévő két ottani helyszín mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: