DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Stirling Moss tanácsa Buttonnak

Az F1 egyik nagysága, Stirling Moss méltatlannak tartja a bizonytalan helyzetet, amelyben Jenson Button jelenleg is van. A 85 éves angol tanácsot adott ifjabb kollégájának, mit tegyen.

A McLaren továbbra is képtelen eldönteni, jövőre Jenson Buttonnal vagy Kevin Magnussennel kívánja folytatni – hetek óta húzzák-halasztják a hivatalos bejelentést. A helyzet sokak türelmét kikezdte, köztük a 16-szoros futamgyőztes Sir Stirling Mossét.

„Nem igazán látom, kit szerezhetnének, aki jobb nála” – mondta Moss a Daily Mail napilapnak. „Nagy rajongója vagyok neki minden téren, ő egy nagyszerű versenyző. Éppenséggel fel is hívtam őt telefonon, mivel nehéz helyzetben van, aminek nem szabadott volna megtörténnie. Jelenleg ő a legjobbak egyike, minden tekintetben.”



Moss azt is elárulta, a beszélgetés során nem csak együttérzéséről biztosította Buttont – tanácsot is adott neki, mit tenne a helyében. „Részben biztatás, részben javaslat volt. Ha kibabrálnak vele, akkor is megnyerheti Le Mans-t az Audival, elmehet Amerikába, felmoshatja ott a padlót a többiekkel, azután visszajöhet ide.”

Az érintett, Jenson Button úgy érzi, ő a maximumot nyújtotta a maradás érdekében. „A szezon után úgy éreztem, minden tőlem telhetőt megtettem ebben az évben. Sosem könnyű, amikor nem túl versenyképes az autó. Úgy érzem, a legjobbat nyújtottam, élveztem a versenyzést, főleg az utolsó futamokat, negyedik-ötödik helyeket. Meglátjuk, hol leszek jövőre” – nyilatkozott a 2009-es világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: