DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Grosjean továbbra is élcsapatba vágyik

Jövőre marad a Lotus színeiben, de 2016-ban az egyik F1-es élcsapatba igazolna át. Romain Grosjean azt is elárulta, nem bánná túlságosan Jenson Button távozását.

A francia pilóta idén sem titkolta, ha lehetőséget kapna, lecserélné a Lotust egy erősebb alakulatra – saját bevallása szerint a McLarennel, Mercedesszel és Ferrarival is beszélt. Végül azonban maradt az enstone-i brigádnál, ahol már sorozatban negyedik évét tölti – még sosem versenyzett más csapatban, mivel a Renault, ahol 2009 második részében szerepelt, a Lotus közvetlen elődje.



„2016 továbbra is messze van. Nem titkolom, hogy szeretnék egy élcsapathoz csatlakozni, de szerettem volna még egy szezont tölteni a Lotusszal, mivel mindannyian vissza akarunk térni a dobogóra” – mondta a L’Equipe lapnak.

A nyilvánosságot foglalkoztató, és időről időre elhalasztott kérdésről is beszélt: Jenson Button vagy Kevin Magnussen maradhat-e a McLarennél? Grosjean szerint nem lenne tragédia, ha Buttonnak ilyen körülmények mellett kellene visszavonulnia. „Ha nem tévedek, Jenson 15 éven keresztül volt az F1-ben. Sajnálom, ha elmegy, de vérfrissítésre is szükség van.”

A Lotus idei autója mindössze nyolc ponthoz segítette hozzá a 28 éves versenyzőt, aki azt sem titkolta, nem tartja túlságosan esztétikusnak a konstrukció kinézetét. Egy rajongó arról kérdezte, nem érzett-e késztetést, hogy az Abu Dhabi Nagydíj után kalapáccsal essen az E22-nek. „Nem, nem. Még használni kellett a teszten, ezért nem tehettem meg!” – viccelődött Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: