DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Véget ért a Ferrari nagy évzáró bulija

Abu Dhabiban véget ért a Finali Mondiali, a Ferrari évbúcsúztató eseménye – a zárónap legnagyobb sztárja az FXX K mellett az F1-es istálló világbajnoka és tesztpilótája, Kimi Raikkönen és Marc Gene volt.

A Ferrari évzáró eseményét, a Finali Mondialit az idén először rendezték Európán kívül, egészen pontosan Abu Dhabiban. A maranellóiak a szombati zárónapon izgalmas versenyekkel és látványos bemutatókkal búcsúztak 2014-től – ezen a napon osztották ki a Coppa Shell, a Pirelli Pro és a Pirelli Am sorozatok bajnoki címeit, melyeket Massimiliano Bianchi, Max Blancardi és Ricardo Perez nyert meg.

A naplementében aztán valósággal elárasztották a pályát a maranellóiak autói: több mint kétszáz Ferrari hajtott ki az Abu Dhabi Nagydíjnak is otthont adó Yas Marina Circuitre, melyeket tulajdonosaik ezúttal lassan vittek körbe a pályán, egészen pazar látványt nyújtva.

A felvezetést a WEC-ben a Ferrarival GT-világbajnoki címet szerző Gimmi Bruni és Toni Vilander, valamint csapattársaik, Davide Rigon és James Calado biztosították az AF Corse 458 Italiáival. A pilótapárosok még versenyzőcserés bokszkiállásokat is bemutattak – részint a nézők szórakoztatására, részint pedig azért, hogy mindketten vezethessék az autókat.

Ezt követően érkeztek az XX program autói, így az FXX és az 599 XX, melyekhez első ízben csatlakozhatott az FXX K is. A tömeg extázisban volt a maranellóiak legújabb szuperautója láttán, tökéletes volt hát a hangulat a záróakkordhoz: Marc Gene és Kimi Raikkönen F1-es bemutatójához. A finn világbajnok és a spanyol tesztpilóta mindent megtettek a nézőkért: rajtgyakorlatokat, test-test elleni párharcokat és bokszkiállásokat is bemutattak, hogy aztán füstölő burnouttal zárják a napot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: