DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Stevens a két kiscsapat ülésére pályázik

Az Abu Dhabiban F1-es bemutatkozását is megejtő Will Stevens még bízik benne, hogy a két kiscsapat túléli a telet – és ebben az esetben ő lehet majd az egyik versenyző valamely istállónál.

Will Stevens kalandos utat járt be az F1 kiscsapatainál: egy ideig a Caterham nevelésének számított a WSR-ben pallérozódó fiatal brit, majd a Marussiához került mint tesztpilóta, ám annak csődje után ismét a Caterham háza táján bukkant fel, sőt jelentős anyagi támogatással azt is elérte, hogy ő vezethesse a zöldek egyik autóját az idényzárón, ahol nem is vallott szégyent.

A Crash.net magazinnak nyilatkozva a szezon utáni teszten is szerepet kapó fiatal brit elmondta, azon van, hogy ülést találjon magának jövőre az F1-ben a két kiscsapat valamelyikénél – ő tehát még bízik a Caterham és/vagy a Marussia túlélésében. Stevens csak abban az esetben kezdene más kategóriákba nézelődni, ha ez a terve csődöt mond.

stevens



„Végül is versenyző vagyok, ki kell harcolnom, hogy karrierem lehessen a motorsportban” – nyilatkozta Stevens. „Egyértelmű, hogy az a célom, hogy egy ideig az F1-ben maradhassak, különösen most, hogy már megízlelhettem, milyen is ez, és teljesítettem az első versenyhétvégémet. Ezek után biztos, hogy a jövőben is az lesz a cél, hogy elérjem az F1-et, ám hogy sikerül-e, az nem rajtam múlik jelenleg.”

Stevens nem szeretne harmadik számú pilóta lenni, ő versenyezni akar, épp ezért csak a két kiscsapat jöhet szóba, hiszen máshol erre nincs lehetősége: „Nem beszéltünk más csapatokkal, a cél a versenyzői szerződés, amire a legjobb esélyem annál a két csapatnál lehet, akik azért küzdenek, hogy ott lehessenek a rajtrácson. Egy tartalékpilótai szerepből is sokat lehet tanulni, jó tapasztalat lehet, hogy ott vagy a versenyhétvégéken, de szerintem fontos az a tudat, hogy ez vezet is valahova, mivel nehéz egy teljes évet kihagyni úgy, hogy nem tudod, mi lesz az eredménye.”

 

A december még az F1-es ülés keresgélésének jegyében telik Stevens számára: „A következő két-három-négy hétben még arra koncentrálunk, hogy egy Formula-1-es ülést szerezzünk nekem, ám ahogy mondtam is, a célom az, hogy kiharcoljak magamnak egy karriert, legyen szó az F1-ről, a sportautókról, Amerikáról vagy a DTM-ről. Bármelyik is valósul meg, szeretném csinálni, de egyelőre az F1 a célom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: