DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Hamilton nem akar könnyű bajnoki címeket

Lewis Hamilton reméli, hogy a szabályok változatlansága miatt jövőre lesz esélye F1-es vb-címének megvédésére, nem úgy, mint 2009-ben. Szorosabb csatára számít, de nem érdekli, hogy ki van mögötte.

A Formula-1 2014-es világbajnoka péntek este vehette át a sikeréért járó trófeát Dohában, az FIA díjátadó gáláján. Az esemény előtti sajtótájékoztatón szóba került, hogy mindkét bajnokságát egy szoros és fordulatos szezon végén, az utolsó futamon tudta megszerezni, de elmondása szerint ő nem is vágyik sétagalapp évekre.

Dppi_01214009_256



„Nem hiszem, hogy bárki is könnyen szeretné elérni. Én legalábbis mindig harcolni akarok. Nem is tudom a könnyű bajnoki címek azok olyan... szóval mindig akarunk egy csúcspontot” - magyarázta a brit. „Idén az utolsó verseny pedig pontosan ilyen felfokozott idegállapotban zajlott, bár miután Nicónak gondja akadt az autóval, féltávnál megváltozott a rám nehezedő nyomás. De az egész év során hideg fejjel kellett gondolkodni, folyamatosan koncentráltnak maradni, ez pedig nagyszerű volt. Ez a bajnoki cím édesebb számomra, mint az előző, talán mert idősebb vagyok, és tudom, hogy mennyi mindenen kellett keresztülmennem érte, és milyen döntéseket kellett hoznom.”

A Mercedes idei dominanciájának tudatában Hamliton biztos benne, hogy jövőre lesz esélye a címvédésre, bár Nico Rosbergben és a többi csapatban is erős kihívókat lát.

„Amikor 2008-ban nyertem, a következő évre az ideihez hasonló komolyságú szabályváltozások léptek életbe, amire csapatként nem tudtunk kellően felkészülni, így nem volt lehetőségem megvédeni a címet” - emlékezett vissza 2009-re, amit a McLaren a mezőny hátsó felében kezdett. „A jövő évi autó azonban az idei továbbgondolása lesz, így bízok benne, hogy legalább képesek leszünk harcban maradni. Nico erősebben fog visszatérni, ezért gondoskodnom kell róla, hogy én még nála is erősebb legyek. Emellett tudjuk, hogy Daniel Ricciardo is elképesztő munkát végzett, és érdekes lesz látni azt is, hogy Fernando [Alonso] mihez kezd majd az autójával. Nehéz ezeket megjósolni, de tudják mit? Nem igazán érdekel, hogy ki van mögöttem. Csak előre akarok nézni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: