DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

„Undorító, amit a McLaren Buttonnal tesz”

Valószínűleg kevesen értik, miért húzza-halasztja a McLaren versenyzőinek bejelentését, kockára téve azok jövőjét – közéjük tartozik Button honfitársa, a korábbi F1-es, Derek Warwick is.

Míg más csapatok már jóval a szezon vége előtt közölték versenyzői felállásukat, a McLaren még mindig hezitál, Jenson Buttont vagy Kevin Magnussent tartsa-e meg. Az istálló a héten tartott megbeszélést, amelyen a kérdésről szeretett volna határozni, de nem született megegyezés. Már Button is rászólt a csapatra: nem bánná, ha véget vetnének az időhúzásnak. Gyakorlatilag minden másik csapat üléseit betöltötték, a hoppon maradó versenyző így biztosan kikerül a Formula-1-ből, de idővel más kategóriákban levő lehetőségek is bezárulnak előtte.



Derek Warwick, aki 1981 és 1993 között nem kevesebb, mint 162 nagydíjon vett részt a Toleman, Renault, Arrows és más csapatok színeiben, indulatosan „undorító”-nak nevezte a McLaren eljárását. „Button megérdemli a maradást” – mondta a BBC rádiónak, illetve hozzátette, Fernando Alonsóval „remek kombinációt alkotnának”.

Warwick ugyanakkor azt is megérti, hogy Kevin Magnussen, akit a csapat hosszú évekig támogatott, miért számít komoly esélyesnek. „Nagyon komolyan belefektettek Kevin Magnussenbe. Ő nyilvánvalóan a jövő embere, ezért nehéz a helyzet számukra.”

A 60 éves Warwick a brit versenyzők szövetségének, a BRDC-nek elnöke, amely a silverstone-i pálya tulajdonosa. „Szorítunk Jensonnak, mert sok embert hoz a Brit Nagydíjra. Ez fontos számunkra” – beszélt a dilemmáról üzleti szempontból is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: