DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Button már hallaná a McLaren döntését

Továbbra is azt szeretné, hogy jövőre a csapat versenyzője maradjon, „de inkább előbb, mint később” megismerné az istálló választását 2015-ös F1-es felállását illetően.

A McLaren felső vezetése csütörtökön tanácskozott jövő évi versenyzőit illetően, a kérdés továbbra is az, hogy Jenson Button vagy Kevin Magnussen maradjon az istállónál, és legyen Fernando Alonso társa. Az egyezkedés azonban csalódást keltő eredménnyel zárult, közleményük szerint nem sikerült megállapodniuk.

„A McLarennél akarok versenyezni jövőre. A Formula-1-ben akarok lenni. A kérdést azonban továbbra sem tudom megválaszolni. Úgy gondolom, mindannyiunk érdekében jobb előbb, mint később” – mondta a 2009-es világbajnok a Sky Sports Newsnak. „Ha az F1-ben leszek jövőre, izgalmas kihívás lesz az új motorral, a csapat új korszakában. Ha nem, más izgalmas kihívások várnak rám, szóval magam miatt nem aggódok. De amint mondtam, jobb előbb tudni, mint később.”



Fernando Alonsóról is kérdezték, aki csapattársa lehet jövőre – Button azonban ennyire nem akar előresietni. „Valójában még nem jelentették be, hol fog versenyezni. Fernando hihetetlenül tehetséges versenyző, teljes és intelligens, ami néha veszélyes is lehet. Nagy feladat vele dolgozni, de ellene versenyezni is. A csapattársad le kell győzni. Ő egyike azoknak, akik ellen az évek során mindig szerettem versenyezni” – adott óvatos választ Button.

Egy másik nyilatkozatában Button szintén csapatát sürgette. „Ez egy furcsa időszak. Jól vagyok, de szeretném, ha már eldőlne. Hallani akarom a döntést, mint mindannyian, hogy elindulhassunk a saját irányunkba” – beszélt a brit versenyző a GMM hírügynökségnek, és kitért első számú ellenfelére, Magnussenre is. „Nagy kár, hogy nem fogunk együtt dolgozni a jövőben csapattársként. De mindketten megértjük a szituációt, és kezelni tudjuk majd a kimenetelét, bármi is lesz.”

A spanyol Marca sportlap úgy gondolja, a döntés és bejelentés a mai nap folyamán várható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: