Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 1. szerda
F1

Bianchi továbbra is öntudatlan állapotban

Az F1-es versenyző édesapja, Philippe Bianchi beszélt fia jelenlegi állapotáról, akit nyugodt körülmények között ápolnak szülővárosa, Nizza egyik kórházában.

A francia versenyző Suzukában szenvedett súlyos fejsérüléseket balesete következtében, hosszú ideig egy japán kórházban ápolták, néhány hete azonban már nincs mesterséges kómában, így lehetővé vált visszaszállítása Franciaországba. Jelenleg a nizzai St. Roch kórházban fekszik, ahol családtagjai minden nap meglátogatják. Eszméletét továbbra sem nyerte vissza, édesapja szerint azonban az idő ezen változtatni fog.„Jules állapota továbbra is stabil. Időre van szüksége. Türelmesnek kell lennünk. Közölni fogjuk, amikor jobban lesz. Jules erős, mi pedig próbálunk olyan erősek lenni, mint ő. Támogatjuk őt, amennyire csak tudjuk” – mondta Philippe Bianchi a Nice Matin című helyi lapnak.

„Próbáljuk a tőlünk telhető pozitív energiát adni neki. Jó emberek vesznek körül minket. Magunkra hagynak, ami jó” – beszélt arról, ami Michael Schumacher balesete után különösen nagy gondot okozott: az akkor történteket hatalmas felhajtás övezte, a média szinte megszállva tartotta a kórház környékét, ahova a hétszeres világbajnok került. Átszállítását Svájcba titokban kellett végrehajtani.

A Nice Matin eredetileg a marussiás versenyző balesetét vizsgáló FIA-bizottság eredményei miatt kereste Bianchi apját: a testület arra jutott, hogy a fiatal pilóta is felelős a történtekért, többek között nem lassított eléggé a sárga zászlós zónában. Philippe Bianchi erről a kérdésről nem nyilatkozott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?