DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 24. péntek
F1

Mégis marad a spanyol szponzor a Toro Rossónál

Amint kiderült, hogy Carlos Sainz lesz a Toro Rosso második versenyzője 2015-ben, a Cepsa, amely elhagyni készült az F1-et, szintén bejelentette, marad az istálló egyik legnagyobb támogatója.

Már korábban is felmerült, hogy a spanyol olajipari cégen múlhat Carlos Sainz Jr. Formula-1-es sorsa: arról számoltunk be, hogy ha a Cepsa – amely F1-es szponzori pénzeit a futballba akarta átcsoportosítani – marad, Sainz biztosan érkezik a csapathoz, ha azonban távozik, a francia Total jöhet helyette, amely egyben Jean-Eric Vergne maradását jelenthette volna. „Vergne jelöltségét akként is lehet értelmezni, hogy nyomást helyeznek a Cepsára, ne szüntesse be támogatásukat” – írta az El Confidencial, amely szerint a döntő tárgyalások Abu Dhabiban zajlottak.



A spanyol támogató folytatásának alighanem feltétele volt Sainz érkezése: közös múlttal rendelkeznek, 2012-ben ők fizették Formula-3-as szezonját. A 20 esztendős versenyző csatlakozását a csapathoz Max Verstappen oldalán pénteken jelentették be, az El Confidencial pedig arról írt: „végül az olajvállalat folytatja az olasz csapat szponzorációját.”

Dr. Helmut Marko, a Red Bull juniorprogramjának vezetője ugyanakkor állítja, Sainz Jr. eredményei győzték meg, a Formula Renault 3.5 idei bajnoki címének megnyerése.  „Miután nyert, lehetőséget kapott egy Forma-1-es autóban is, ami után végleg megbizonyosodtunk arról, hogy ő a megfelelő az ülésre. Mindent úgy tett, ahogyan azt vártuk, így természetes volt, hogy őt választjuk” – fogalmazott egy korábbi megszólalásában Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: