DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Még napokat kell várni a McLaren-bejelentésre

Sajtóértesülések szerint csak a hét második felében jelenti be a McLaren Fernando Alonso szerződtetését, s ekkor dől majd el az is, hogy ki lesz a wokingiak másik versenyzője a következő F1-es szezonban.

Az előzetes várakozások szerint a McLaren ezen a héten jelenti be a pilótapárosát, miután az idényzáró Abu Dhabi Nagydíjon a következőket közölték a sajtóval: „Úgy határoztunk, hogy a 2015-ös pilótafelállásunkról szóló végső döntést legalább december 1-ig elnapoljuk.”

Az Italiaracing beszámolója szerint immár az is biztos, hogy nem ma kerül sor a bejelentésre, hanem legkorábban csütörtökön. Ezt a spanyol El Mundo Deportivo riportja is megerősíteni látszik, mely szerint Ron Dennis nemrég Dániában egyeztetett különböző szponzorokkal, így a Bestsellerrel, a Legóval és a Saxo Bankkal, aminek szerepe lehet Magnussen esetleges megtartásában.

button_magnussen2_d



A kérdés ugyanis minden bizonnyal már csak az, hogy ki lesz Fernando Alonso csapattársa: Kevin Magnussen vagy Jenson Button. A háromszoros bajnok Sir Jackie Stewart úgy véli, hogy ebben a döntésben a spanyolnak is van szerepe. „Úgy vélem, hogy lesz beleszólása abba, hogy ki legyen a másodikszámú pilóta. Ez egyáltalán nem szokatlan az elsőszámútól.”

Nem ez az egyetlen jelenleg Wokingban zajló dolog – szintén az El Mundo Deportivo tudósított arról, hogy Ron Dennis és Mansour Ojjeh jelenleg is a McLaren tulajdonjogáról tárgyal: jelenleg Dennis, illetve Ojjeh cége, a TAG egyaránt 25-25 százalékot birtokolnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: