DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: A Londoni Nagydíj őrületes lenne!

A friss kétszeres világbajnok, Lewis Hamilton arról beszélt, boldog lenne, ha Londonban F1-es versenyt rendeznének. A lehetséges nagydíjat Szingapúrhoz hasonlítja.

Időről időre felmerül, hogy a Formula-1 Nagy-Britannia fővárosába látogasson, néhány évvel ezelőtt már egy pályavonalat is kijelöltek, amely a város nevezetes pontjait érintené – a versenyt természetesen éjszaka rendezték volna. Legutóbb idén nyáron került szóba a London GP, amikor Bernie Ecclestone arról beszélt, csak pénz kérdése, hogy megvalósulhat-e. Úgy tűnik azonban, a látványos tervek mögött nem áll komoly szándék. Lewis Hamilton mindenesetre nagy rajongója az ötletnek.



„Büszke vagyok rá, hogy brit vagyok, és arra, hogy képviselhetem az országot. Igazán csak én és Jenson tesszük ezt. Amikor megnyered a világbajnoki címet, és magaddal viheted a zászlót, a legbüszkébb pillanatok egyike. Igazán fontos, hogy van Brit Nagydíj, mert a sportnak óriási a jelentősége itt” – mondta Hamilton az ITV Newsnak.

„Egy londoni nagydíj őrület lenne. A Szingapúri Nagydíjat Szingapúr utcáin teljesítjük, ami az éjszakában hihetetlen. Itt még jobb lenne. Turisták érkeznének, nem mintha szükség lenne még többre, mert a város mindig népszerű hely” – magyarázta a lelkes világbajnok.

Hamilton nem ma lett a londoni nagydíj rajongója: 2012-ben akkori csapattársával, Jenson Buttonnal együtt szerepelt abban a kisfilmben, amely a tervezett pályát keltette életre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: