DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

Kobayashi ül az egyik Caterhambe a hétvégén

Az Abu Dhabiban a versenypályára visszatérő Caterham bejelentette, hogy az egyik F1-es autójukat Kamui Kobayashi fogja vezetni. Csapattársának kiléte viszont még nem dőlt el.

Dppi_00114008_012



Az immár csődbiztosok által irányított istálló annak köszönhetően áll rajthoz a szezonzárón, hogy az új vezetőség eltökélt célja vásárlókat találni a csapatra, ennek érdekében pedig közösségi finanszírozás segítségével igyekeztek elegendő pénzt összegyűjteni a hétvégi szerepléshez, ami növelheti az eladási esélyeket. Bár a remélt 2,35 millió font egésze még nem gyűlt össze, sikerült elég támogatót találniuk ahhoz, hogy nekivágjanak az útnak.

A versenyzők terén azonban már nem voltak ilyen szerencsések, hiszen Marcus Ericsson felbontotta velük a szerződését, Andre Lotterer pedig visszautasította a hétvégi visszatérésre tett ajánlatot. Kobayashi azonban, akinek Spában éppen Lotterer miatt kellett a partvonalra állnia, örömmel vállalta el a felkérést, így visszatér az autóba a szezonzáróra.

„Örülök, hogy versenyezni fogok a csapattal Abu Dhabiban. Nem volt könnyű ez a néhány hét, így jó érzés lesz visszaülni az autóba és ismét dolgozni a Caterham csapattagjaival. Szeretném megköszönni a rajongóknak, hogy támogatták az istállót. A csapatunk fáradhatatlan, sohasem adjuk fel, ezért megérdemeljük, hogy ott legyünk Abu Dhabiban, és boldoggá tesz, hogy ez a közösségi finanszírozás révén lehetővé vált” - nyilatkozta a japán, aki így szinte teljesen a rajongóknak köszönheti a részvételét, hiszen az idei szezonra is hazai szurkolóinak támogatásával tudott elég pénzt gyűjteni magának.

„Most meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk képesek. A legjobbunkat fogjuk nyújtani a hétvége során, és remélhetőleg a csapat jövője szempontjából pozitív érzésekkel zárhatjuk a szezont.”

Csapattársát még nem nevezte meg az istálló, ám az már biztos, hogy egy olyan pilóta lesz, aki eddig még nem versenyzett a Caterhamnél: az elmúlt hetekben felmerült nevek közül Roberto Merhi, Jolyon Palmer és Rubens Barrichello lehetnek esélyesek, legutóbb pedig a szintén csődbe ment Marussia miatt hoppon maradt Max Chilton is bekerült a kalapba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: