DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Lotterer nem kér a Caterhamből

Állítólag öten esélyesek arra, hogy az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon a visszatérő Caterhambe üljenek. Pontos nevek eddig nem ismertek, de Andre Lotterert kihúzhatjuk a jelentkezők listájáról.

Pénteken vált hivatalossá, hogy a Caterham csapat – rajongói felajánlások segítségével – ott lesz az Abu Dhabi Nagydíjon. Állítólag öt esélyes is van a két versenyzői ülésre, köztük lehet Rubens Barrichello és a GP2 bajnoka, Jolyon Palmer is. Ketten azonban biztosan nem ülnek a sötétzöld kocsikban az esti futamon: a csapat idei szerződéses versenyzője, Marcus Ericsson, valamint Andre Lotterer, aki a Belga Nagydíjra kapta meg Kamui Kobayashi helyét.



A Le Mans-i 24 órás háromszoros győztese kiemelte: a csapat nem kereste meg őt, de ha megteszik, akkor is nemet mondott volna.

„Nem kértek meg semmire, nem is vették fel a kapcsolatot velem. Még mindig van szuperlicenszem, de nem hiszem, hogy mennék. Az én versenyem Spában volt, egy nagyszerű tapasztalatként éltem meg. Megkértek, hogy teljesítsem Monzát is, de úgy döntöttem, nem. Szép dolog volt kipróbálni a Formula-1-et, de jobb körülmények között szeretném csinálni. Értem ezen a pályán elfoglalt pozíciót” – mondta az F1Zone.net-nek Lotterer Bahreinben, ahol a WEC 6 órás versenyén vesz részt.

A német versenyző kitért a rajongói felajánlások módszerére is, amelyet sokan elítéltek már a Formula-1-en belül. „Ami ezt a dolgot illeti… Őrült dolog, ugyanakkor bátor próbálkozás is. Motiváltak. Nem tudom, kinek a kezében van most az irányítás, nem tudom, hogy vannak-e főnökeik vagy sem, ezért feltételezem, hogy a csapatnak az az egyetlen célja, hogy visszajusson a rajtrácsra. Én pedig tisztelem ezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: