DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
F1

A Red Bull vállalja a harmadik autót, ha kell

Christian Horner elmondta, hogy a Red Bull hajlandó jövőre egy harmadik autót indítani, de erről nagyon rövid időn belül döntést kell hozni, hiszen komoly felkészülést igényel.

Az eddigi leghatározottabb jelét kaphattuk annak, hogy reális esélye lehet a harmadik autók indításának jövőre: a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondása szerint abban az esetben, ha csapatát felkérnék erre, képesek lennének a harmadik autó indítására, s természetesen vállalnák is, bár azt hozzátette, hogy ilyen rövid idő alatt „fájdalmas” lenne a dolog előkészítése. A brit csapatvezető a Formula-1 hivatalos honlapjának nyilatkozott.

RedBull14



„Remélem, hogy a Marussia és a Caterham összeszedik magukat, de ha nem, és egy harmadik autót kell indítanunk, vagyunk abban a helyzetben, hogy ezt megtegyük” – mondta Horner, de azt is hangsúlyozta, hogy erről nagyon hamar dönteni kell: „Gyorsan meg kell tudnunk, mi lesz, hiszen már november van. Logisztikai szempontból ez fájdalmas lesz, de ha felkérnek minket erre, akkor igen, képesek vagyunk támogatni az elképzelést.”

Horner viccesen arra is utalt, hogy Fernando Alonso talán a harmadik autók terve miatt nem jelentette még be Ferraritól való távozását: „Talán ők elég okosak voltak, és előre tudták, hogy háromautós csapatok lesznek! Csakhogy a harmadik versenyzőnek újoncnak kell lennie, így nehéz megmondani, hogy ki lesz az újonc a három világbajnokuk közül” – mondta Horner arra a tervre célozva, hogy a harmadik autókba csak újonc, illetve fiatal versenyzőket ültethetnének a csapatok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: