DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Van legalább egy igazi rajongója a dupla pontoknak

És nem Nico Rosbergre gondolunk. A jelenlegi versenyzők és csapatok közül senki nem beszélt még egyértelműen pozitívan a duplapontos szabályról, a Renault korábbi F1-es csapatfőnökét, Flavio Briatorét azonban lenyűgözte az ötlet.

Dppi_00113014_401



Az Abu Dhabiban a bajnoki címért pályára lépő Lewis Hamilton és Nico Rosberg is kinyilvánította már, hogy nem rajonganak különösebben az idei évre bevezetett új szabályért. Bár Rosbergnek kétségtelenül jobb esélyei vannak a végső trófea elnyerésére emiatt, a szezon korábbi szakaszában ő is utalt rá, hogy igazságosabb lenne a küzdelem enélkül. A szezonzáróra szerencsére nem csak emiatt maradt nyitott a bajnokság, hiszen a Mercedes két bajnokaspiránsát 17 pont választja el egymástól.

A duplapontos idényzáró a jövő évi szabályzatban is benne maradt, de a csapatoknak egyöntetű szavazással még van lehetőségük eltörölni azt - ez az, amiben Toto Wolff is reménykedik: „Szerintem Bernie sem örül neki, szóval talán meg kellene tőle szabadulnunk a következő szezonra” - utalt Ecclestone-ra, aki eredetileg az utolsó három versenyt akarta volna kétszeres fontosságúvá tenni, a jelenlegi ötlet ugyanis az FIA és a csapatok javaslatára született.

Bár pozitív véleményt csak elvétve lehet találni a vitatott rendszerről, van egy ember, aki egyszerűen zseniálisnak tartja az ötletet. Flavio Briatore, a Benetton és a Renault korábbi csapatfőnöke persze gyakran üzleti szemszögből közelíti meg a sport történéseit, ám szerinte a marketinget illetően aligha születhetett volna jobb ötlet a dupla pontoknál.

„A dupla pont egy nagyon okos taktika. A következő két hétben mindenki csakis erről fog beszélni. Bravo, Bernie! Abu Dhabi rendkívül sokat fog szerepelni a hírekben” - nyilatkozta a szókimondó olasz a Rai rádiónak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: