DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Texas: TV-ben a NASCAR, a pályán az F1 nyert

A NASCAR és az F1 a hétvégén egyaránt Texasban szerepelt, s komoly kérdés volt a dupla hétvége előtt, hogy hogyan hat majd ki ez az ütközés a nézettségekre. A TV-ben nem meglepő módon a NASCAR nyert.

Az Austinban rendezett USA Nagydíj 0,7-es nézettségi mutatót ért el az NBC-n, ami alapvetően előrelépést jelent a szokásos nézettséghez képest, amit persze az is jól magyarázhat, hogy a COTA versenye azon kevés futam egyike, melyet az amerikai nézők számára jó időpontban rendeznek – a legtöbb futam vasárnap reggel, sőt, némelyik szombat éjjel kezdődik keleti parti idő szerint.

austin_start_2_d



A Formula-1-es futammal egy napon rendezett texasi NASCAR-verseny aligha meglepő módon sokkalta nagyobb nézettséget produkált az országon belül, hiszen három és félszer akkora, 2,5-ös mutatóval zárt. Persze ez csak az USA-n belül igaz, a nemzetközi nézettséget össze sem érdemes hasonlítani, akkora az F1 fölénye.

Nagy kérdés volt az is, hogy a helyszíni nézettségre hogyan hat majd az, hogy a két sorozat ugyanazon a napon rendez versenyt Texasban. A becslések szerint ezt a párharcot az F1 nyerte – bár a NASCAR pontos nézettsége egyelőre nem ismert, az austini hétvége 237 ezres, illetve versenynapi 107 ezres látogatottsága mindenképp dicséretes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: