DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Sauber: A pénznek is szerepe van Ericsson érkezésében

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn nem titkolta el, hogy Marcus Ericsson szerződtetésében sokat nyomott a latban a svéd F1-es anyagi háttere.

Az USA Nagydíjon jelentették be, hogy a sereghajtó Caterham idén bemutatkozó versenyzője, Marcus Ericsson – aki jelenlegi csapata távolmaradása miatt nem állhatott rajthoz ezen a hétvégén – jövőre már a svájci Sauber istálló autóját fogja vezetni. Nem titok, hogy Ericsson háta mögött jelentős szponzori pénzek állnak, ez játszott szerepet abban is, hogy a Caterham neki adjon ülést Kamui Kobayashi oldalán.

A crash.net Kaltenbornnak szegezte a kérdést: vannak-e anyagi megfontolásai Ericsson kiválasztásának? Az osztrák-indiai csapatvezető nem keresett kitérő választ. „Igen, vannak. Nyíltnak kell lennünk ebben a kérdésben, mivel ha a Formula-1 privát csapatainak jelenlegi helyzetét nézzük, akkor nyilvánvaló, hogy fontolóra kell venni ezeket az érveket is a döntéshozásnál. Hogy ez jó vagy rossz dolog, arról most ne beszéljünk. Nem ő az egyetlen versenyző, akinek ilyen fajta támogatottsága van, ezért nem jelent semmi negatívat.”



A Sauber feje azonban más érveket is kiemelt, például a pont nélküli versenyzők között másodikként, összetettben 19. helyen álló svéd utóbbi futamokon mutatott formáját. Ericsson ezeken a hétvégéken rendszeresen maga mögé utasította Kobayashit.

„Izgatott vagyok. Nem ismerem őt túl régóta, személyesen csak mostanában találkoztunk, de az elmúlt pár versenyen meggyőzően szerepelt. Látom, hogy nagyon nehéz szezon lehet az idei számára, ez egy közös vonás közöttünk. Jó látni, hogy van, aki nyugodt tud maradni, tovább fókuszálni, és még fejlődni is közben. Ezért úgy gondolom, hogy a megfelelő minőséget és megfelelő tapasztalatot hozza hozzánk” – dicsérte a 24 esztendős pilótát jövendőbeli főnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: