Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 27. hétfő
F1

Hivatalos: Ericsson a Sauber pilótája 2015-ben

Mint arról már a hétvége kezdetén is beszéltek a paddockban, Marcus Ericsson tényleg a Saubernél fog versenyezni a következő szezonban, miután a csapat bejelentette, hogy leszerződtette a svédet.

Dppi_00114015_098A 24 éves pilótát a GP2-ből emelte fel idénre a Caterham, ám ezen a hétvégén a csapat ellen indított csődeljárás miatt már nem léphetett pályára. Austinba mindenesetre így is elutazott, mint kiderült, nem is véletlenül. Ericsson újoncként gyengén kezdett Kamui Kobayashi mellett, ám az utóbbi futamokra csapata elmondása szerint jelentősen javult a formája, köszönhetően az autóra felhelyezett, számára kedvező fejlesztéseknek. Legjobb eredményét a sok kiesőt hozó Monacói Nagydíjon jegyezte, ahol 11. lett.

Azt nem tudni, hogy a Caterham esetleges idei visszatérése esetén autóba ülhet-e még a svéd, abban viszont már biztos lehet, hogy jövőre egy középcsapatban lesz állása, hiszen megállapodott a Sauberrel, amely kontraktus mögött a hírek szerint jelentős szponzori pénzek bújnak meg.

„Egy viharos hét után hirtelen korai karácsonyi ajándékot kaptam” - nyilatkozta Ericsson a szerződésről. „A Sauber belém helyezte a bizalmát 2015-re, ami igazán büszkévé tesz, hiszen ők az egyik legjobb csapat a fiatal tehetségek kinevelése terén. Remek kihívásnak ígérkezik. Mindent megteszek majd, hogy jobb versenyzővé váljak, és hogy segítsek közelebb juttatni a Saubert az élbolyhoz, abba a pozícióba, ahova tartozik is.”

A csapatvezető Monisha Kaltenborn biztos benne, hogy jól választottak: „Örömmel jelentjük be ezt az együttműködést. Marcust rendkívül motivált versenyzőként ismerhettük meg. Nem volt könnyű éve idén újoncként a Formula-1-ben, de végig nyugodt maradt és képes volt folyamatosan fejlődni, különösen a legutóbbi versenyeken. Meg vagyunk győződve arról, hogy Marcus leszerződtetése friss lendületet ad a csapatnak.”

Arról nincs hír, hogy Adrian Sutilnak vagy Esteban Gutierreznek kell-e távoznia a svéd érkezése nyomán, de jelenleg talán arra mutatkozik a legjobb esély, hogy mindkettőjüknek. Giedo van der Garde ugyanis szintén közel áll egy szerződéshez a csapattal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: