DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Félig magyar a siker: Roy Nissany a Saubert tesztelheti a jövő héten

A magyar kötődésű Roy Nissany is tesztelni fogja a Sauber 2012-es autóját a jövő csütörtökön Valenciában. A pilóta menedzsere, Oláh Gyárfás szerint fontos mérföldkő ez, amire már tíz éve készültek.

 

Roy Nissany annak a Budapesten élő és még ma is a hazai formaautós bajnokságban versenyző Channoch Nissanynak a fia, aki 2005-ben a Minardi autóját vezethette a Magyar Nagydíj péntekjén. Roy jelenleg második szezonját futja az F3 Európa-bajnokságban, ahol egy versenyhétvégével az idény zárása előtt a 18. helyen áll a tabellán, legjobb eredménye pedig egy nürburgingi 6. hely.

Roy_Nissany

Bár Roy Nissany Izraelben született, neki is ismerős Magyarország, hiszen 16 éves koráig gokartok és formaautók volánja mögött magyar licensszel versenyzett


Menedzsere, Oláh Gyárfás az MNASZ elnökségének tagja, és ő áll a Balatonfőkajár közelében épülő Balaton Park Circuit projektje mögött is. (Mindez annak tükrében nem meglepő, hogy a beruházás finanszírozója Chanoch Nissany.) A fiatal versenyző mögött álló G1 Sport Maganement vezetője a Formula.hu-nak elmondta , hogy Nissany jövő heti tesztjével fontos mérföldkőhöz érkezik a versenyző karrierje, hiszen már tíz éve dolgoznak azon, hogy eljussanak az F1-es debütálásig. A menedzser emellett hangsúlyozta, hogy a teszt nem promócionális esemény lesz, hanem egy tényleges, egész napon át tartó gyakorlás, amely során a pilóta várhatóan 300 kilométert teljesít majd.

Nissany jövő csütörtökön ül majd a Sauber C31-es modelljébe, amellyel a csapat 2012-ben négy dobogót szerzett a privát korszakának legsikeresebb szezonjában. Egy nappal korábban, október 22-én a 24 éves kínai Adderly Fong kap lehetőséget, aki idén az ázsiai Audi R8 LMS Cup sorozatra koncentrált, de feltűnt a GP3 mezőnyében is.

Nem csak ők fognak azonban Valenciában körözni ezen a két napon. A Lotus is jelen lesz a 2012-es autóval, amelyet az F3 Európa-bajnokság idei győztese, Esteban Ocon vezet majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: