DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenberg Ferrari-ülésben reménykedik

A Force India azért nem jelentette be még 2015-ös F1-es versenyzőit, mert a Ferrarira várnak – nem zárják ki Nico Hülkenberg csapatváltását, amelyet egy pont is lehetővé tesz a német szerződésében.

A Formula-1-es világ többsége tényként kezeli, hogy Fernando Alonso jövőre elhagyja a Ferrarit – ezt megerősítette a korábbi elnök, Luca Di Montezemolo is –, helyére pedig Sebastian Vettel érkezik, aki Kimi Raikkönen csapattársa lesz. Eközben a Force India, amely többször is leszögözte, szeretné megtartani Nico Hülkenberget és Sergio Perezt, továbbra sem jelentette be a két pilóta maradását. A crash.net oldal utánajárt, hogy a két eset között összefüggés van.

„Mindig vannak olyan elemek a szerződésekben, amelyeket véglegesíteni kell. Erre a következő egy-két hétben kerül sor, de alapvetően minden biztosított a folytatásra. Talán Austinban még nem lesz bejelentés, ebben nem mindig mi vagyunk a leggyorsabbak” – mondta a szakoldal megkeresésére Bob Fernley csapatfőnök-helyettes.

Mikor azonban rákérdeztek, összefügg-e a késlekedés azzal, hogy a Ferrari párosa sem biztos egyelőre, Fernley beismerte, ez is a háttérben álló okok egyike. „Ez is közrejátszik, mivel Nico szerződésének van egy ilyen része. Ezzel is számolnunk kell. Emiatt kicsit halasztani kell.” A crash.net ezután arról érdeklődött, segítené-e a szerződések véglegesítését, ha a Ferrari bejelentené Vettel érkezését. „Igen, ezzel tisztázódnának a dolgok” – vallotta be Fernley.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: