DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Amikor Kvjatnak még Roger Federer volt a példaképe

Danyiil Kvjat nem azok közé tartozik, akik már pólyás korukban is az F1-ről álmodtak. A 20 éves orosz elárulta, eleinte még teniszezőként képzelte el a jövőjét, ám a gokarttal való első találkozását követően lecserélte példaképét Roger Federerről Michael Schumacherre.

Kvjat_d



A Toro Rosso 20 éves pilótája csak 2003 környékén döntötte el, hogy a teniszütőt négy kerékre váltja, ám amint azt a szerb B92-nek adott interjúban elmondta, még ma is követi a Grand Slam tornák eseményeit, sőt egy új kedvencet is talált magának.

„Szeretem [Novak] Đoković stílusát - olykor úgy tűnik, hogy megtörik a nyomás alatt, de aztán megbirkózik vele, és elképesztő pontokat szerezve képes visszatérni. Roger Federert is nagyszerű példaképnek tartom, rendkívül profi módon áll hozzá az egészhez. Szerintem ők ketten vannak a legnagyobb hatással a tenisz világára. Én is elég magas szinten teniszeztem, de amint kipróbáltam a gokartot, onnantól semmi más nem létezett számomra” - emlékezett vissza a hirtelen jött fordulatra.

„Kilencéves voltam, amikor eldöntöttem, hogy versenyző akarok lenni. Akkor ismerkedtem meg a gokartozással, és azonnal tudtam, hogy ezt szeretném csinálni. Olyan akartam lenni, mint Schumacher - számomra ő a valaha volt legjobb pilóta.”

Azt már soha nem tudhatjuk meg, hogy teniszezőként meddig juthatott volna, az F1-ben mindenesetre máris biztatóan alakulnak a dolgai: első szezonja még véget sem ért, amikor megkapta a Red Bull jövő évi ülését, hazai nagydíján pedig a Toro Rosso egyik legjobbjának számító ötödik rajthelyet szerezte meg. A versenyen aztán egészen a 14. pozícióig csúszott vissza és több kisebb hibát is vétett, így a nyomás kezelését illetően talán még lenne mit tanulnia Đokovićtól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: