DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Értetlenül áll Kobayashi kijelentése előtt a Caterham

Nem nevezhető rózsásnak a viszony Kamui Kobayashi és a Caterham között. A japán az Orosz Nagydíj során elmondta, nem érti, miért kérte őt megállásra a csapat - főnöke pedig most magyarázatot adott erre, és kissé oda is szúrt a pilótának.

Kobayashi észrevétlenül versenyzett Szocsiban a mezőny végén egészen a 21. körig, amikor látszólag rendben lévő autóval a bokszba hajtott, a szerelői pedig betolták a Caterhamet a garázsba. Az autóból kiszállva még ő is azt nyilatkozta, hogy szerinte semmi gond nem volt a technikával, és a csapat talán az alkatrészhiány miatt kérte őt megállásra. Ez el is indította az istálló sorsával kapcsolatos újabb találgatásokat, amely talán még mindig azért küzd, hogy a szezon hátralévő versenyeire is el tudjon utazni.

Kobayashi



Amint a csapat Oroszországból visszatért az angliai bázisra, egy szokatlan interjút adott ki, amelyben az istállót vezető Manfredi Ravetto egyértelműen kijelentette, hogy nem volt ínyére Kobayashi nyilatkozata, amellyel rossz színben tüntette fel az egyébként is küszködő alakulatot.

„Nagyon meglepett, hogy Kamui szerint a csapat a kilométerekkel való spórolás miatt kérte őt megállásra. Láttuk ugyanis a telemetrián, hogy meghibásodás lehetősége merült fel a fékekben, ezért úgy döntöttünk, hogy nem vállaljuk a kockázatot. Ezt Kamui is hivatalosan megerősítette, emellett az időmérő előtt is ő kért minket arra, hogy cseréljük le a korábbi fékjeit, mert vibrációt érzett velük” - mondta Ravetto.

„Hogy egyértelmű legyen: Igen, mi kértük Kamuit a megállásra, mégpedig azért, mert a versenyzőink biztonsága az elsődleges számunkra! Ami Kamui megjegyzését illeti, a tények alapján csak annyit mondhatok, hogy a csapat a Brit Nagydíj óta folyamatos előrelépést tesz. Az elmúlt két versenyen nagyon jó időmérőt futottunk és a Q2-höz is közel kerültünk, Suzukában pedig Kamui csúnyán megsérült autóját gond nélkül, időben helyre tudtuk hozni, ezért nem igazán értem, hogy most miért nyilatkozott így.”

Eddig sem mutatkozott rá sok esély, hogy Kobayashit a következő évre is megtartja a csapat, a mostani kisebb szópárbaj után pedig talán még jobban eltávolodtak egymástól a felek. Más csapatoknál sincsenek jó kilátásai az F1-ben maradásra a japánnak, aki a SkySports szerint a hétvégén már azt is elhintette, megbánta, hogy visszatért a királykategóriába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: