DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 24. péntek
F1

Nem lehet közelről filmezni Putyint

Oroszország tejhatalmú vezetője vasárnap meglátogatja a szocsi F1-es paddockot, érkezése rég nem látott biztonsági intézkedések sorát indította el.

Vlagyimir Putyin a világpolitika egyik kulcsfontosságú szereplője, mi több, az ukrán válság miatt sokak szemében nemkívánatos személyiség, ezért a vasárnapi Orosz Nagydíjon történő megjelenése az F1-ben ritkán tapasztalt biztonsági intézkedéseket kíván. A fegyveres őrség és a reptérihez hasonló ellenőrzés már-már természetesnek hat, ennél azonban sokkal több változást eszközölnek a szervezők annak érdekében, hogy országuk első Forma-1-es futamát semmi sem tudja megzavarni. A főlelátóval szemben lévő épület ablakai például jelentősen el lesznek sötétítve, lehetőséget sem adva egy merénylet végrehajtására.



 

A televíziós- és rádiótársaságok munkája sem lesz könnyű, ugyanis Putyin testőrsége jelentősen megzavarja a közvetítés során használt frekvenciákat. A Daily Mail információi szerint a légi veszély elhárítása érdekében működtetett radar vételi zavarokat okozhat a közvetítésben, ráadásul a médiatársaságokat figyelmeztették, hogy nem filmezzék az elnököt túl közelről.

Nem csak a média, hanem az F1 belső rendszere, így az FIA és a csapatok rádiócsatornái is megzavarodhatnak. A legnagyobb zavar a gridwalk során keletkezhet, amikor Putyin maga is végigsétál a rajtrácson, előzetes hírek szerint akár 15 percig is fennakadások jelentkezhetnek a rádióforgalmazásban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: