DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 17. csütörtök
Egyéb

3 érv a hagyományos borotva mellett

Cikkünkben bemutatjuk, miért is lehet mégis jó döntés hagyományos borotvát használni.

httpsjolifodraszkellek.hu - 2024 október - Cikk1



Ma már számtalan típusú borotva áll rendelkezésre, ha szőrteleníteni akarunk, így sokan megfeledkeznek a klasszikus, cserélhető fejes változatról. Cikkünkben bemutatjuk, miért is lehet mégis jó döntés hagyományos borotvát használni. 

 

Hosszan tartó hatás

Bár egy drogéria polcain szétnézve borotvák széles választékával találkozhatunk, ezek számottevő részét az eldobható verziók teszik ki. Érdemes azonban a vásárláskor szem előtt tartani, hogy a csupán néhányszor használható borotvákkal nemcsak szennyezzük a környezetet, de hatékonyságban sem érünk el annyit, mint egy jó minőségű, hagyományos változatot választva.

A Joli Fodrászkellék borotvái között több strapabíró, klasszikus kétoldalú borotva is megtalálható, amellyel nemcsak gazdaságosabbak lehetünk, de a borotválkozások gyakoriságát is csökkenthetjük. Ezek a borotvák ugyanis sokkal alaposabban szőrtelenítenek, mint eldobható társaik, így a segítségükkel jóval hosszabb ideig élvezhetjük a szőrtelenséget.

Az alaposságtól ugyanakkor nem kell megijednünk, hiszen ez nem jelenti azt, hogy nagyobb a bőrirritáció, pirosodás esélye. A hagyományos borotva bátran alkalmazható akár érzékenyebb területeken is, így elmondható, hogy 100%-ban ki tudjuk váltani vele az eldobható típusokat. 

Azzal viszont mindenképpen számolni kell, hogy a borotválkozás ideje némileg hosszabb lehet, mint amit egy párszor használatos verziónál megszokhattunk. A hosszan tartó sima bőr azonban egyértelműen kárpótolni fog minket, így a befektetett idő gyorsan megtérül.

 

Költséghatékony megoldás

A tisztálkodáshoz, szőrtelenítéshez szükséges termékek ára érzékelhetően emelkedett az évek során, így érthető, hogy mindenki szeretne egy eredményes, de ugyanakkor gazdaságosabb módszert találni a rendszeres borotválkozás kivitelezéséhez. 

A klasszikus borotva használata abszolút verhetetlennek bizonyul ebben a kategóriában, hiszen mindössze egyszer kell magára az eszközre beruháznunk, ami hosszú éveken át hű társunk lesz.

Bár a benne található pengéket időről időre cserélni szükséges, még így is jóval alacsonyabb költségből oldható meg a szőrtelenítés, mintha hétről hétre új eldobható borotvát kellene vásárolni. Ráadásul egy átlagos borotvapenge csomag általában 10 rozsdamentes pengét is tartalmaz, ami igen hosszú időre elegendő lesz. 

 

“Zöld” módszer

Az eldobható borotvák egyik legnagyobb hátránya az, hogy nem túl környezetbarát a használatuk, hiszen a pár hetente történő csere rengeteg felesleges műanyaghulladék keletkezésével jár. 

Műanyagból készül az élvédő, a borotva, illetve a csomagolás is, így a cserélhető fejes verzióknál is ugyanúgy keletkezik bizonyos mértékű szemét. 

Amennyiben Te is igyekszel tenni a környezetedért, és a felesleges hulladék termelése helyett szeretnél inkább tudatos döntéseket hozni, akkor a hagyományos borotva ideális zöld módszer lehet, ráadásul a hatékonyságnak sem kell búcsút mondanod. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: