DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Egyéb

Íme 3 stratégia, amivel sokkal jobb szövegeket írhatunk

A hirdetéseknél előny, ha olyan szöveget írunk, ami felkelti majd az érdeklődést és ami még ennél is fontosabb, hogy a potenciális vásárlókat cselekvésre ösztönzi. Nagyon sok minden befolyásolja azt, hogy végül lesz-e kattintás, vásárlás, vagy sem.

adlab.hu - 2024 augusztus - LinkMarketing - 3



A profik, mint például az Adlab szakértő csapata több olyan stratégiát is használ, amelyek segítségével kattintásra ösztönözhetjük az érdeklődőket. 

 

Mikor és melyik stratégiát érdemes bevetni a siker érdekében?

Többféle módszer ismert, amelyek különféle célokhoz, tartalomhoz és írási stílushoz alkalmazhatók. Nekünk kell kiválasztani azt, hogy melyik lesz az amelyik sikerre visz. Nézzünk most meg párat.

 

4C

  • Az elnevezés angol kifejezésekből ered: Clear, Concise, Compelling és Credible. Azaz érthető, tömör, meggyőző és hiteles. Vegyük ezeket sorra:
  • Az érthető, – ahogy a neve is sugallja – olyan hirdetésszöveget rejt, ami érthető lesz az olvasó számára. Használjunk rövidebb szavakat, vagy mondatokat. Törekedjünk a vázlatos leírásra, hiszen az sokkal áttekinthetőbb. Bevethetünk címsorokat is, hogy jobban tagoljuk a szöveget, de ami a legfontosabb, még szövegírás előtt értsük meg a közönségünket és a saját céljainkat. 
  • A tömör azt jelenti, hogy a legrövidebben és legérthetőbben fogalmazzunk. Ne alkalmazzunk túl hosszú mondatokat, semmit se írjunk körbe. Nem kell a sallang. 
  • A meggyőző eladás szempontjából fontos, hogy a hirdetéssel el kell érnünk, hogy kattintsanak. Legyen érdekes és figyelemfelkeltő a szöveg, törekedjünk arra, hogy értékes legyen az olvasó számára is. 
  • A hitelességet úgy érhetjük el, hogy különböző vásárlói véleményeket is elrejtünk a cikkben, így az olvasó sokkal közelebb fogja magához érezni a terméket és máris azt gondolja, hogy erre neki mindenképpen szüksége van. 

 

Probléma, átbeszélés és megoldás

Több szövegíró is úgy dolgozik, hogy a szöveg elejét egy problémafelvetéssel indítja. Ez a probléma természetesen olyan, ami az olvasót is foglalkoztathatja. A szövegben tovább haladva az olvasó érzelmeire hatva máris megoldást kínál. Ezzel a stratégiával nagyon gyorsan fel lehet kelteni a figyelmet és mire a szöveg végére ér, el sem tudja képzelni az életét a termék nélkül. A szövegbe ne felejtsünk el egy hiteles és cselekvésre ösztönző részt is betenni. 

 

Híd, híd után

Ehhez elengedhetetlen a közönség ismerete, hiszen az első részben az olvasót rá kell venni arra, hogy maga előtt lássa a legfőbb vágyait. Ezután előhozakodhatunk pár példával, ami a problémájára biztos megoldást kínál. A szöveg végén helyezzük el a CTA-t, ami tutira leveszi a lábáról. Ez a stratégia lehetővé teszi, hogy kapcsolatot teremtsünk az olvasóval. 

Sok szövegíró akár sportolás közben is ezen gondolkodik, hiszen utána kitisztult fejjel sokkal jobb ötletekre lehet szert tenni, mint fáradtan a rengeteg szöveg megírása után. Itt tényleg fel kell építeni egy hidat a szövegíró és az olvasó között és meg kell mutatni neki azt az utat, ami később a végső döntését is nagymértékben befolyásolni fogja.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: