DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
Egyéb

Otthonfelújítás és kalóriaégetés egyben

A sportolást elkezdeni nem mindig könnyű feladat. Futócipőt húzni, lemenni az edzőterembe vagy az uszodába, kerékpározni vagy épp valamilyen csapatsportba vágni nagy elhatározást igényel.

A festék kiválasztása

Vannak azonban olyan helyzetek is, amikor szinte észrevétlenül mozgunk. Ilyen például otthonunk saját kezűleg történő felújítása, ami amellett, hogy hasznos, még egészséges is. Egy-egy jó edzést jelent a testünknek, és a lelkünknek is jót tesz. 

Legyen szó akár otthonunk belső tereinek festéséről, akár a külső homlokzat vagy épp a tető újraszínezéséről, fontos a minőségi festékek beszerzése. Ezt kínálja a Piktorfesték, akik már közel húsz éve vannak jelen hazánkban, és 13 szaküzlettel rendelkeznek országszerte. Minden nagy gyártóval és nagykereskedővel jó kapcsolatban állnak, munkatársaik pedig felkészültek a tanácsadásban. 

Tartósság, könnyű alkalmazhatóság – ezek a tényezők mind fontosak a festékek esetében. Hisz senki nem szeretné, ha a nagy munka után a festék elkezdene leválni, repedezni, leperegni. A Piktorfesték kínálatában olyan jó minőségű termékek is vannak, mint a tetőfedő pala festék, valamint járdák, lépcsők lábazatok padlófestéke. 

https-__www.piktorfestek.hu_ - 2024 június - Cikk3



Festékek kül- és beltérre, fára, betonra

Számít az is, hogy milyen felületet szeretnénk lefesteni, így például a beton- és fapadlók számára is van megoldás. Arra is figyeljünk, hogy kültérre vagy beltérre keresünk-e megoldásokat. Vannak egyébként olyan termékek, melyek egyaránt használhatók bent és kint is. 

Olyan tulajdonságokra is érdemes figyelni, mint az időjárás-állóság és a páraáteresztés, mely a fal természetes szellőzését biztosítja. Ha pedig megvan a kiválasztott festék, akkor a munkálatokhoz szükséges további eszközöket, kiegészítőket is meg tudjuk vásárolni a Piktorfestéknél. 

 

Jó hatással van a szív- és érrendszerre

Egy új, friss otthon mindig jó hatással van az ember hangulatára. Ha pedig magunk végezzük el a felújítási munkálatokat, az az izmainkra is pozitívan hat. Igaz ez a festésre is, ami valójában egy remek edzés. 

Erősíti a szív- és érrendszert, mivel folyamatosan mozgásban tartja a testet. A karjaink is izmosabbak lesznek, mint ahogy a lábaink is a guggolásoktól. Ez a komplex mozgás a törzs izmait is igencsak megdolgoztatja, és fejleszti az egyensúlyérzékünket is. Észrevétlenül lesz tónusosabb a bicepsz, a mellizmok, a deltaizmok. 

A festés felpörgeti a pulzust is, így sok-sok kalóriát elégethetünk közben. Persze nem annyit, mintha futni mennénk, de az egészségmegőrzésre és a fizikai aktivitás fenntartására kiváló lehetőséget kínál. Akár 150-200 kalóriát is elégethetünk így óránként. 

Bár a festés nagyszerű testmozgás, bizonyos fokú szakértelmet, türelmet és szabadidőt is igényel. Így csak akkor vágjunk bele, ha mindezek rendelkezésünkre állnak, ha pedig elakadunk a festékválasztásban, bátran kérjünk segítséget a Piktorfesték szakembereitől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: