DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
Egyéb

Élmények, példaképek a motorsport és az állatvédelem világából Kiskörén a gyermeknapon

Különleges gyermeknapi meglepetéssel készült a fiataloknak Magyar Csilla, a hangulatos vízparti kisváros, Kisköre polgármestere, aki élményeket és példaképeket hívott meg a település ingyenes közösségi rendezvényére.

Ugyanis meggyőződése: ahhoz, hogy a fiatalokban fel lehessen kelteni az érdeklődést különleges teljesítményt nyújtó emberek iránt, olyan programok kellenek, amelyeken a gyermekek örömmel vesznek részt és különleges élményt kapnak.

IMG_5443



A legendás Can-Am quadok és homokfutók hazai importőre, a Jet Power Hungary Team (www.jetpower.hu)  már nem ismeretlen a gyermekek számára Kiskörén, hiszen tartottak már a Tisza tavon jet-ski bemutatókat. Most azonban Gacsal Balázs jet-ski Európa-bajnok, és csapata, akik egytől-egyig Magyarország legjobb gépészei közé tartoznak, quadokkal és homokfutókkal vitték a gyermekeket, biztonságos  körülmények között bemutatva, micsoda különleges teljesítményre képesek ezek a csúcstechnikás gépek - élükön a Can-Am Maverick (www.brp.com) négyszemélyes, brutális gyorsulású és végsebességű homokfutó szöcskéjével.

IMG_5446

Gacsal Balázs Európa bajnok, és a Jet Power Hungary Team nemzetközi viszonylatban is elismert quad gépészei mellett, Fally György sokszoros magyar bajnok Rc autómodellező volt a vendég Kiskörérén, akit sokan a világ legjobb rádió távirányítású modellautó pilótái között tartanak számon. Fally György és csapata egész napos bemutatót és próba lehetőséget biztosított a kiskörei gyermekeknek, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megkedveltesse az rc autómodellezést és a technikai sportokat a helyi fiatalokkal. 

Szintén Magyar Csilla polgármester asszony vendégei között volt Gilyén Krisztián, aki 11 évesen már kétszeres Európa bajnok szimulátor autóversenyző. Az ő személye azt bizonyítja, hogy innen  Magyarországról is el lehet jutni a világ legjobbjai közé, ha van elég szorgalom és kitartás.

kep3

Nem csak a technikai sportok, de az állatvédelem területéről is egy különleges vendéget hívott Kiskörére a polgármester asszony: Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetője, a magyar állatvédelem fenegyereke, bátorságával, szókimondó stílusával,állatvédelmi elkötelezettségével, és a kutyák mentésében, rehabilitációjában szerzett különleges, magas szintű ismeretével szintén sok fiatal számára lehet inspiráló példa.  

- Az már bizonyos, hogy élményekben nem volt hiány a Kiskörei Gyermeknapon, de bízom abban is, hogy a fiataljaink számára ezek a különleges teljesítményt nyújtó emberek, tényleg hosszabb távon is inspirálóak lesznek majd, amikor arról kell dönteniük, felnőttként mihez kezdjenek majd az életben - fogalmazott Magyar Csilla, Kisköre polgármestere, aki munkatársai, és számos önkéntes közreműködésével szervezte meg az idei különleges gyermeknapot, amelyet Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is meglátogatott. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: