DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
Egyéb

Eredményes fürdőszoba-felújítás saját kezűleg

A tavasz beköszöntével sokunk számára az az időszak is megérkezik, amikor a közvetlen környezetünket is szeretnénk kicsit felfrissíteni, újjávarázsolni.

Ez azonban adott esetben komoly kihívást is jelenthet, főleg akkor, ha nem rendelkezünk különösebb tehetséggel vagy tudással ezen a téren.

 

Nem lehet mindenki ezermester!

De szerencsére nem is kell sportot űznünk abból, hogy mennyi mindenhez értünk. A Fuchs Dekor Tapéta és Poszter Webáruház PVC falpanel kínálatából választva a megszólalásig valódinak tűnő panelekkel dekorálhatjuk a falakat. Ezek a termékek strapabíróak, ellenállóak és hosszú élettartammal rendelkeznek. Nemcsak megteremtik a 3 dimenzió illúzióját, hanem valóban kiemelkednek a vízszintből, ezért is olyan valósághűek.

Az eredmény ennek köszönhetően esztétikus lesz, valóban olyan, mintha újracsempéztük volna az adott felületeket. A munka azonban össze sem hasonlítható a hagyományos burkolási feladatokkal, hiszen sem bontanunk nem kell hozzá, sem elsajátítanunk a burkoló szakma csínját-bínját. Legfeljebb egy bemelegítő edzésnek lesz elég, úgyhogy utána nyomás a terem!

https-tapetaposzter.hu - 2024 május  - Cikk1



Elrejthetjük vele a fugákat és a csempe egyenetlenségeit

Az öntapadós fóliákkal szemben előny, hogy sem a fugák, sem az esetleges mintázat nem tetszik át a 3D PVC paneleken, amit pontosan annak köszönhetünk, hogy egy vastagabb anyaggal dolgozunk. Azonban így is könnyen kezelhető, mindössze 0.5 mm vastagságú, a dombornyomás pedig minimum 2, maximum 6 mm magas. Ez elég a térhatás megteremtéséhez, és minden egyenetlenség elrejtéséhez.

Használjunk hozzá ragasztót és kinyomópisztolyt, amivel gyorsan és pontosan tudjuk rögzíteni a falpaneleket. Használhatjuk a fürdőben, a konyhában, illetve gyakorlatilag akárhol, ahol díszíteni, illetve megóvni szeretnénk a falakat. Vízálló, a tisztítása pedig éppen olyan egyszerű, mintha valódi csempével lenne dolgunk.

Küllemre esztétikus és dizájnos felületeket alakíthatunk ki vele, a legjobb pedig, hogy gond nélkül, mi magunk kivitelezhetjük a panelekkel a burkolást, modern és mutatós enteriőrt kialakítva velük.

 

Hogyan képzeljük el a feladatot?

Szükségünk lesz vízmértékre, mérőszalagra, ceruzára, amikkel precízen kimérhetjük, meghatározhatjuk a felkerülő PVC falpanelek leendő helyzetét. A méretre igazításhoz legyen a kezünk ügyében olló vagy kés. Ezenfelül a már említett ragasztó és pisztoly lesz majd nélkülözhetetlen, illetve törlőrongy az esetleg kifolyó ragasztóanyag eltávolításához.

Mielőtt nekilátunk a feladatnak, ellenőrizzük, hogy tiszta-e a felület, hiszen fontos, hogy a ragasztó jó tapadást tudjon biztosítani. Ez poros vagy zsíros felszínen nem garantálható. Ezután jöhet a kezdővonal megrajzolása, ahonnan indulunk az első darabbal. A ragasztót mindig a panelra nyomjuk ki, figyeljünk oda, hogy elegendő ponton ahhoz, hogy majd stabil legyen a rögzítés.

Innen már gyakorlatilag nyert ügyünk van, hiszen csak szépen, egymás után felhelyezzük a paneleket a falra. Válasszunk kedvünkre a választékból, és frissítsük fel a belső teret az otthonunkban!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: