DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
Egyéb

A visszlízing segítségével szinte azonnal pénzhez juthatunk

A különböző pénzügyi konstrukciók igénybevétele és ügyintézése során kiemelten fontos a gyorsaság. Ha rövid időn belül szabadon felhasználható, nagyobb összegre van szükségünk, ráadásul kedvező feltételek miatt, akkor alig találhatunk jobb megoldást a visszlízing mellett. De egyáltalán miről szól ez a konstrukció?

Lízingbe vesszük a saját autónkat, de hogyan?

Az autó visszlízing a Lizingo.hu segítségével egyszerűen elérhető, és a folyamat gyakorlatilag azt jelenti, hogy a jármű értékének akár 80%-át megkaphatjuk 24-48 órán belül. Az ügylet során a bank megveszi tőlünk a járgányt, de azt ugyanúgy mi fogjuk használni a mindennapokban.

Hasonlít ez egy szabad felhasználású, autófedezetes kölcsönhöz, ahol a visszatörlesztés után újra az igénylő lesz az autó tulajdonosa. A jármű fizikailag végig az ügyfél használatában marad, egyedül “csak” a tulajdonjog kerül át a bankhoz. Amint a tartozást teljesen visszafizettük, a tulajdonos automatikusan a felhasználó lesz.

Két dologra kell figyelni az igénylés során. Az autónak 12 évnél fiatalabbnak és legalább másfél millió értékűnek kell lennie. Lehet ez egy sportkocsi is. A visszlízing során a legkisebb felvehető összeg 2 millió Ft, az igénylő pedig lehet magánszemély, egyéni vállalkozó és cég is.

https-lizingo.hu - 2024 május - Cikk1



A másik tényező a hitelképesség, amely, ha megfelel, akkor két szerződés jön létre az ügylet kezdő napján az ügyfél és a bank között. Az első egy adásvételi dokumentum, amely igazolja, hogy piaci áron adjuk el az autót a banknak. A másik pedig a lízingszerződés, ahol a bank lízingbe adja nekünk a járművel.

Általában 20% önerőt alkalmaznak, ami azt jelenti, hogy 10 millió forint értékű autó esetében 8 millió forintot fogunk kapni a pénzintézettől, és ezt az összeget bármire szabadon elkölthetjük. A teljes futamidő maximum 84 hónap lehet, de idő előtt, egy összegben bármikor lehet végtörleszteni. A tartozás visszafizetésével újra tulajdonosok leszünk.

 

Csak arra az időre fizetünk kamatot, amíg a hitelviszony fennáll

Ez egy hatalmas előnye a visszlízingnek. Ha például 6 hónap múlva visszafizetjük a teljes tartozást, akkor nem kell a teljes futamidőre járó kamatot kifizetni, hiába szól alapból 84 hónapra a futamidő. Csak azt a 6 hónapnyi kamatot fizetjük meg.

A lezáráskor a mindenkori tőketartozáson felül egy aktuális, törthavi kamatot, valamint a lezárási díjat kell megfizetni. Utóbbi magánszemélyek esetében mindössze 10.000 Ft.

 

Mi a helyzet a biztosítással?

Az új üzembentartó teljes mértékben meg fog egyezni az előző tulajdonossal, az átírást az eddigi KGFB igazolásával is el tudják végezni, nincs szükség új kötésére. Ha az 5 millió forintot meghaladja a hitelösszeg, akkor CASCO biztosítás kötése már elvárás lehet a bank oldaláról. A visszlízing előnye, hogy akár 24 órán belül a számlánkon landolhat az összeg. Otthonról, kényelmesen el lehet intézni, az autót pedig mindvégig mi fogjuk használni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: