DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
Egyéb

Milyen a monoblokkos WC-csésze?

A fürdőszobák egyik, ha nem a legfontosabb kiegészítője a WC-csésze. Ma már többféle kialakítás, forma, méret közül lehet válogatni.

Az egyik legnépszerűbb ezek közül a monoblokkos változat, aminek az a legnagyobb előnye, hogy a csésze és a tartály egybe van építve.

 

Modern és letisztult megjelenés az egész fürdőszobában

Ha megnézzük a STUXI - Otthon és Kert Webáruház WC-csésze kínálatát, akkor több monoblokkos változatot is találhatunk. Ha a fürdőszobába egy ilyet építünk be, akkor nem fogunk többet zavaró, kilógó csövekkel vagy szerelvényekkel találkozni. Az egész esztétikai hatás sokkal jobb lesz. A fürdőszoba tervezése alapból nem egy egyszerű feladat, több tényezőre, berendezésre is oda kell figyelni és meg kell találni a helyét. Mondanunk sem kell, hogy a WC-csésze mennyire központi szerepet tölt be az emberek, a család életében és mindennapjaiban.

Amellett, hogy a funkcionalitásra is nagy hangsúlyt kell fektetni, a modern, esztétikus megjelenés is egyre nagyobb elvárás napjainkban. A monoblokkos WC-csésze népszerűsége nem hiába növekedett az elmúlt években, rengeteg előnye van, de a hátrányokra is érdemes felkészülni. Kezdjük a sort a pozitívumokkal. Az első, amit már többször is kiemeltünk, hogy minimalista és elegáns megjelenéssel rendelkezik. Egy darabból áll az egész WC-csésze, modern fürdőszobákba nincs is jobb választás nála.

https-__stuxi.hu_ - 2024 május - Cikk1



A tisztán tartása is sokkal egyszerűbben oldható meg, mivel kevesebb a rés, a nehezen elérhető pont, így az egész művelet gyorsabban végezhető el. A higiéniai szempontok a fürdőszobában is ugyanolyan fontosak. Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy a monoblokkos WC-csésze kevesebb szivárgási ponttal rendelkezik. A hagyományos változatok esetében gyakran előfordul, hogy a csésze és a tartály között szivárgás alakul ki, mivel külön van ez a két elem. A monoblokkosnál ez fel sem merülhet, mivel a két rész egyetlen öntött darabként funkcionál.

 

Milyen kihívásokra kell készülni?

A monoblokkos WC-csészék általában drágábbak, mint a hagyományos kivitelezésűek. Ez a bonyolultabb gyártási folyamatból adódik és az egész elemhez több kerámiára van szükség. A telepítés és a karbantartás is olykor lehet bonyolultabb. Nehezebbek, mint a hagyományos társaik, ezért nagyobb erőfeszítéssel jár a mozgatása és több szakértelmet is igényel a beépítése. Ha meghibásodik a beépített öblítőrendszer, akkor lehet, hogy az egész WC-t cserélni kell majd. A nagy súly miatt a szállítás sem egyszerű feladat, de egyáltalán nem lehetetlen.

 

Megéri leváltani a hagyományos WC csészét?

Ha valaki modern, letisztult, minimalista és dizájnos WC-csészét szeretne otthonába, akkor mindenképpen érdemes mérlegelni a monoblokkos változat beszerzését. Higiénikusabb, egyszerűbb a kezelése és a tisztítása. Természetesen a nehézségekre is fel kell készülni, de ezek ellenére is abszolút megéri lecserélni a hagyományos változatokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: