DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Miben segíthet egy kertépítő szakember?

Mindenki szép kertre vágyik, ahová öröm kiülni és élvezni lehet a napsütést, lágy szellőt, valamint a zöldellő növények látványát. Az udvar megfelelő kialakítása azonban egyáltalán nem könnyű, különösen, ha teljes átalakításra van szükség. Ekkor jól jön egy szakértő segítsége.

A Kertelünk kerttervező és kertépítő cég munkatársai 2007 óta tervezik, szépítik és alakítják a szebbnél-szebb udvarokat. A nagy szakértelemnek és a sok-sok év tapasztalatnak köszönhetően minden esetben olyan kertek születnek, amelyekben a tulajdonos nagy örömét leli. De mi mindennel foglalkozik pontosan egy kerttervező cég?

 

Kerttervezés

A legelső lépés minden esetben a szakszerű tervezés. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a megrendelő elképzelései és a szakemberek hozzáértése és kreativitása találkozzon. A szakértők azt is figyelembe veszik, hogy a ház és a telek adottságai összepasszoljanak, azaz létrejöjjön a harmónia.

kertelunk.hu - 2024 március - LinkMarketing - 3



A tervek azt is elősegítik, hogy a jövendőbeli kinti részt könnyebb legyen elképzelni. A Kertelünk szakemberei felülnézeti vázlattervet, fotórealisztikus 3D-s kertészeti látványtervet, esetleg kézi perspektivikus rajzot készítenek. Emellett elkészül a kertészeti engedélyezési, kiviteli terv is.

 

Kertépítés

Ez az a rész, amikor az elkészült tervekből valóság lesz, amikor a kopár udvar új életre kel. A kertépítés egy rendkívül komplex tevékenység, mely számos egymásra épülő munkafolyamatot foglal magába. A szakemberek az egyeztetéseknek és a már elfogadott költségvetésnek megfelelően állnak neki kialakítani a ház előszobájának számító kertet.

A munkafolyamatnak számos részterülete van, melyek a teljesség igénye nélkül a termőföldterítés, támfalépítés, térburkolás, sziklakert kialakítása, ciszterna telepítése, kerti világítás kiépítése, növények kiválasztása, tetőkert kialakítása, illetve füvesítés vagy gyepszőnyegezés.

 

A kertépítés munkafolyamatai bővebben

A fentebb említett tevékenységek egytől-egyig komoly szaktudást igényelnek. Ahhoz, hogy egy munkafolyamatra sor kerülhessen, nagyon fontos, hogy az előzőek megfelelően legyenek kivitelezve. A legtöbb kert esetében a munka első lépése a tereprendezés. Ez gépi és kézi munkát is magában foglalhat. Előbbi bobcat munkagéppel történik, azonban utóbbira is minden esetben szükség van, melyet finom terepmunkának nevezünk.

A támfal vagy sziklakert építése sok esetben kihagyható lépés, ha olyan a kert, azonban van, amikor ez elengedhetetlen. A támfal állhat önmagában, de akár egy sziklakerttel is fel lehet dobni. A legtöbb udvarban térburkolásra is szükség van, lehetőleg úgy, hogy a térkő passzoljon a ház stílusához, hogy harmonikus legyen az ingatlan és a kinti rész látképe. Természetesen a szakemberek erről is előzetesen egyeztetnek a megrendelővel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: