DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

A tökéletes kerti asztal

A tökéletes kerti asztal olyan, mint a mesebeli dzsinn. Minden kívánságunkat teljesíti. Képes láthatatlanná válni, vagy felszolgálni a grillvacsit egy sereg vendégnek. Ha szeretnénk, behűti a pezsgőt is. Mutatjuk, hol bujkál.

A hely lehetőség, nem akadály

Ha kicsi a tér, válasszunk összecsukható vagy korlátra akasztható asztalt, így csak akkor kerül elő, amikor szükség van rá. Maximális kényelmet nyújt anélkül, hogy zsúfolttá tenné az apró balkont. Kell több egy hangulatos kávézáshoz vagy esti beszélgetéshez?

Egy tágas kertben nem kötik a kezünket a centiméterek. Jöhetnek a MÖBELIX kerti asztal kínálatában is megtalálható robusztusabb darabok, amelyeket akár tíz ember is körbe tud ülni. Ideálisak családi ebédhez, szülinapi bulihoz, társasjátékozáshoz. 

Gondoljuk át, hogyan fogjuk használni! 

  • Gyakran mozgatjuk vagy áthelyezzük? Ez esetben nem árt, ha könnyű.

  • Mekkora súlyt kell elbírnia? Több terítéket pakolunk rá, vagy csak kártyázunk mellette? Ettől is függhet az anyagválasztás.

  • Fedett helyre kerül vagy esőnek és UV-sugárzásnak is ki lesz téve? Ahhoz, hogy a telet is kibírja, strapabírónak kell lennie.

  • Érdemes olyan modellt keresni, amelyik szétszerelhető? Vagy elég, ha csak behajthatók a lábai? Ez fontos lehet, ha nem akarjuk a kamrában kerülgetni tavaszig.

  • A bővíthető, kihúzható asztalok erénye a sokoldalúság. Ezért sokszor költséghatékonyabb megoldást kínálnak.

  • Lehet, hogy a szögletesnél a kör alakú praktikusabb választás. Mekkora a család, és hány vendéget szoktunk hívni?

 



A gyerekek is örülnének egy asztalnak

Egy instabil asztal vagy hegyes sarkok veszélyt jelentenek a gyerekekre. Erre biztosan figyelnünk kell. Persze azon is el lehet gondolkodni, hogy nekik is beszerzünk egy kis kerti bútort, amit biztonsággal elérnek. Játszhatnak, rajzolhatnak vagy uzsonnázhatnak rajta anélkül, hogy aggódnunk kellene értük.

 

Mit tanácsos még megfontolni?

  • Egy masszív asztalra nem csak a gyerekek miatt lehet szükség. Ha munkavégzésre vagy tanulásra szeretnénk használni, nem árt, ha elegendő hely is van a számítógépnek, könyveknek.

  • Az állítható lábak előnye, hogy a használathoz szabható az asztallap magassága. A pihenéshez, lazításhoz és beszélgetéshez az az ideális, ha alacsony az asztal és kényelmesen elérhető egy lounge székből, kerti kanapéról vagy fotelből.

  • A kerti asztal készülhet fából. Természetes a megjelenése, de rendszeres karbantartást igényel. A fém tartós és időjárásálló, de lehet, hogy nehezebb. A műanyaggal könnyű bánni, ugyanakkor kevésbé elegáns. A rattan nagyon népszerű, szép és kényelmes. 

  • A legsokoldalúbb modellek beépített napernyőtartóval vagy hűtőfunkcióval is rendelkezhetnek.

 

Mint minden kerti bútor, az asztal megválasztásánál is fontos szempont, hogy harmonizáljon a környezetével. Ha az anyagok, formák és színek összhangban vannak körülöttünk, minden adott ahhoz, hogy átadjuk magunkat a pihenésnek és a feltöltődésnek. Hát nem mesés?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: