DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Mit tegyél, ha mitesszeres, tág pórusú az arcbőröd?

A tiszta, ragyogó bőrért folytatott küzdelem gyakran nehéznek tűnhet, ha olyan gyakori bőrproblémákkal kell megküzdeni, mint az orr, az áll és az orcák környékét érintő tág pórusok és a mitesszerek.

De aggodalomra semmi ok, mert a szép, hibátlan arcbőr, amire mindig is vágytál, nem is olyan elérhetetlen, mint amilyennek gondolod. Ints búcsút a megnagyobbodott pórusoknak és a makacs kis fekete pöttyöknek! Összegyűjtöttük a leghatékonyabb bőrápoló készítményeket! Ezek rendszeres használatával, rutinba illesztésével, valamint a kiváltó okok megszüntetésével kezelhetővé válnak ezek a problémák, mutatjuk, mit tegyél! Viszlát, mitesszerek!

 

Tudj meg mindent a mitesszerekről!

Az apró, de rendkívül zavaró, az arc különböző részein megjelenő kis fekete pöttyök nem vörösödnek be, nem váladékoznak, mégsem vagyunk boldogok, ha a tükörbe nézve észrevesszük őket. A MediNatural natúr kozmetikumai mitesszerek és tág pórusok elleni készítményei természetes módon támogatják a bőregyensúly visszaállítását. 

A kis fekete pöttyök kialakulásának oka is a bőr egyensúlyának elbillenésében, a túlzott faggyútermelésben keresendő, amely genetikai, hormonális okokra, nem megfelelő táplálkozásra, túlzott stresszre, illetve egyéni okokra vezethető vissza. Amennyiben a nagy mennyiségű faggyútermelés hatására az elhalt hámsejtek nem tudnak zavartalanul leválni a bőrfelszínről, dugaszt képeznek, megülnek a pórusokban, majd a levegő és a fény hatására oxidálódnak, elfeketednek. 

A tág pórusok is ennek a következményei, a faggyú kiürülése után maradnak vissza, de okozhatja a bőröregedés is. 

httpsmedinatural.hu - 2024 március - Cikk5



Hogyan szabadulhatsz meg tőlük?

A makacs kis bőrhibák száma jelentősen csökkenthető a megfelelő kozmetikumok használatával és a következetes rutin alkalmazásával. Ne használj alkoholos készítményeket, de a a borsmenta, a citrom, a mentol is irritálja a bőrt, ami fokozott faggyútermeléshez vezet, és újabb mitesszereket keletkeztet. Ha nem megfelelő, szárító kozmetikumokkal kezeled, az arcbőr kiszárad, feszülő érzést, irritációt tapasztalhatsz, ami fokozott faggyútermelésre készteti a bőrt, így tehát bekerülsz egy ördögi körbe. De a nehéz, olajos hidratálók sem lesznek megfelelőek, mivel eldugítják a pórusokat. 

Semmiképp se ess nekik, ne nyomkodd őket, ne használj tapaszokat, ne radírozd a bőrödet, mert nem oldja meg a problémát, hiszen az nem a bőr felszínén, hanem mélyebben lakozik. 

 

Természetes megoldások

A megfelelő rutin kialakítása nagyon fontos, reggel és este alapos, hidratáló, bőrpuhító arctisztítással kezdj, illetve este vess be egy PHA hámlasztót, masszírozz be egy kevés jojobaolajat! Jöhetnek a megfelelő, faggyútermelést normalizáló, gyulladáscsökkentő hatóanyagok, a PAD, a niacinamid és az anti-aging sztár retinol. Következő lépésben a könnyen felszívódó szérumok, majd egy könnyed hidratáló zselé vagy krém, és nappalra a fényvédelemről se feledkezz meg!

Ne várj azonnali hatást, légy türelmes, a probléma ugyanis a bőr mélyebb rétegeiből indul, ahhoz pedig idő kell, hogy a felszínen is kifejtse hatását!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: