DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

A budapesti parkolás kihívásai

A nagyobb, forgalmasabb városokban, akárcsak Budapesten, nem kevés kihívással szembesülhetünk, ha gördülékenyen szeretnénk megoldani a parkolást.

A turizmus okozta tömeg, a népesség növekedése, valamint az egyre több jármű mind olyan tényezők, melyekkel nem tudott érdemben lépést tartani az infrastruktúra.

 

A budapesti parkolás nehézségei

Egyre kevesebb lehetőségünk marad az ingyenes parkolásra, ezt alátámasztja az is, hogy folyamatosan bővülnek a fizetős zónák. Ugyanakkor nem csupán ez jelent nehézséget, hanem az is, hogy kevés szabad hely áll rendelkezésünkre, és szinte vadászni kell ezeket. A gyalogos és autós forgalmat egyaránt akadályozzák a járdák szélén lepakolt gépjárművek. 

voxpay.hu - 2024 március - LinkMarketing - 4



Joggal tehetjük fel a kérdést magunkban, ha már fizetni kell, hogyan lehetne mindezt egyszerűbben megoldani? Például a VoxPay alkalmazással. A korábbi parkolóórás opció sokunk számára már nehézkes, körülményes, ugyanakkor a rohamos technológiai fejlődéssel összhangban jelentős átalakultak az elvárásaink, igényeink. Az okostelefonunk már életünk szerves részévé vált, így nem is meglepő, ha előtérbe kerültek azok az appok, amelyek megkönnyítik a mindennapjainkat. 

 

Pofonegyszerű a parkolás az appon keresztül

A mobilalkalmazással könnyedén elindíthatjuk a parkolást, a program ugyanis GPS segítségével határozza meg, hogy mely parkolózónában járunk épp, így informálódhatunk a zónakódról. Ennek megadásával egyszerűen lebonyolítható az egész parkolási folyamat. 

Ugyanakkor a GPS tévedéseit természetesen manuálisan korrigálhatjuk, sőt, a kedvenc helyeket el is menthetjük, így a későbbiekben hamarabb visszakereshetjük az adott zónakódot. A fizetés is pillanatok alatt megoldható, dönthetünk a bankkártyás fizetés vagy a feltöltött belső egyenlegünk felhasználása mellett. 

 

Kényelmi funkciók is a segítségünkre vannak

A legtöbbünkkel bizonyára megesett már, hogy eltévedtünk, és hosszas keresgélés után találtuk csak meg az autónkat. A “Hol parkolok?” funkció az efféle esetekben hívható segítségül, ugyanis visszanavigál minket a gépjárművünkhöz. Sőt, akár több személy parkolását is intézhetjük a hasznos app révén, azaz céges flotta esetén is kiváló választásnak bizonyul. 

A sokoldalú mobilalkalmazásnak hála jelentősen egyszerűsíthetünk a mindennapjainkon. Természetesen nemcsak parkoláshoz vehető igénybe, hanem tömegközlekedési jegyek, bérletek vásárlására, valamint autópálya-matricák beszerzésére egyaránt. 

Az app használatával az egyik legégetőbb problémát is kiküszöbölhetjük: nem jelent többé gondot, ha éppen nincs nálunk készpénz, bárhol, bármikor elindíthatjuk, és leállíthatjuk a parkolási folyamatot, csupán az okostelefonunk és a letöltött alkalmazás szükséges hozzá. Emlékeztető funkciójának hála, nem kell attól tartani, hogy elfelejtenénk lezárni a folyamatot, ennek köszönhetően pedig kizárólag a tényleges parkolási időtartamért kell fizetnünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: