DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Egyéb

Kutyakozmetika alapok: mit tudnak az egyes kutyanyíró ollók?

Sokan sajnos még a mai napig könnyelműen kezelik a kutyakozmetika témát, hiszen szerintük pár vágás és minden meg van oldva. Szerintük egy kis nyissz itt, aztán kicsit arrébb és semmi más teendőjük nincsen a kedvencük bundájával.

Az igazság azonban az, hogy az efféle hozzáállás borzalmas kinézetet eredményez, emellett fájdalmas is lehet a kutya, de akár még az ember számára is. Nem véletlen, hogy a kutyakozmetikusok folyamatosan hangoztatják, hogy mindez nem elég.

De vajon hogyan lehet ezt elkezdeni? Az alábbi írásunkban ebbe a témába avatunk be mindenkit.

 

Mire van szüksége egy kutyakozmetikusnak?

A kutyastylist eszköztára igen széles, hiszen vannak alapvető kiegészítők, amelyek nélkül képtelenség megfelelő eredményt elérni. Ilyen lehet a GroomART kutyanyíró ollói, a különféle kefék, fésűk, valamint a szárítók egyaránt. Akadnak még természetesen speciális ollók, nyírógépek, nyírófejek, valamint fürdetéshez szükséges eszközök.

Ez már önmagában is eléggé komplex, ami teljesen normális, főleg, ha megnézzük, hogy miket találunk például egy fodrász asztalán. Nekünk szükségünk van ennyi kellékre, hogy szép lehessen a hajunk, akkor a kutyáknak vajon nem kell mindezt szintén biztosítani? 

httpsgroomart.hu - 2024 február - Cikk2



Mindez azonban csak fél siker, hiszen nem árt, ha ezeket a szakember használni is tudja. Az otthoni körülmények között ápolt bunda esetében a kár több lehet, mint a haszon, nem véletlenül találták ki a kutyakozmetikus munkát sem. A kutyusok életében nagyon fontos a fürdetés, a nyírás és a vágás. 

 

Milyen kutyanyíró ollók léteznek?

A kutyakozmetikában hatalmas szerepük van a különféle ollóknak, de szerencsére az internet segítségével bármilyen típust beszerezhetünk, így akár profiként is dolgozhatunk majd velük. Lehet ez egyenes olló, amit a gyűrűs és a hüvelykujjban való tartással lehet igazán könnyedén használni. Ezt megtehetjük a hüvelykujj le- és felfelé mozgatásával, hiszen így tudunk majd egyenletesen vágni.

Vannak még a ritkító ollók, amikre szintén nagy szükség van ebben a szakmában. Ezzel tudjuk az állat bundáján létrehozni a különböző szinteket, amivel átmeneteket képezhetünk a test különféle részein. Megelőzhető vele a gubanc kialakulása, nem beszélve arról, hogy a szőrzet sokkal szebb és lazább lesz tőle.

 

Mit kell tudni a chunker ollókról?

Szót kell ejteni a kutyakozmetika egyik legújabb találmányáról, a chunker ollóról. Ezt is érdemes beszerezni már a kezdetek során, hiszen a speciális változat igen különleges, több célt is szolgál.

Egy ilyen olló olyan éles felsőrésszel van ellátva, hogy ezzel nem toljuk el a szőrszálakat, kizárólag a vágási felületre tudunk koncentrálni. A nyírás roncsolásmentes, a pengék egymáshoz illeszkedése pedig egy kicsit még állítható is. A szárát úgy alkották meg, hogy a kellékkel bárki kényelmesen dolgozhasson.

A chunker olló segítségünkre van a szép szőrfelület megalkotásában, de főleg vastag bundával rendelkező állatok esetén jöhet jól. Ettől függetlenül a felületnyíró bármilyen kutyus esetében alkalmazható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: